Pevnosť Boyard príde o jeden zo svojich symbolov

Zmiznú z nej tigre, ktoré strážia poklad. Natáčať bez týchto šeliem chce ale produkčná spoločnosť až po tom, čo tie súčasné odídu do "zvieracieho dôchodku". To by pritom mohlo trvať aj 17 rokov, píše denník Le Parisien.

09.10.2020 00:00
pevnosť Boyard Foto:
Pevnosť Boyard.
debata

Usporiadatelia súťaže, ktorá sa od roku 1990 natáča v priestoroch pevnosti z počiatku 19. storočia, sa rozhodli, že tigre, ktorí kvôli vysokému veku odídu „do penzie“, už nebudú nahrádzať. Podľa producentky Alexie Laroche-Joubert rozhodnutie padlo potom, čo nedávno na odpočinok poslali pätnásťročného tigra Kaliho.

Kedy presne sa šelmy prestanú ako strážcovia pokladu v televíznej súťaži objavovať, zatiaľ ale nie je jasné. Nádvorie pevnosti pri západnom pobreží Francúzska teraz pri natáčaní obývajú dve pruhované šelmy – Kashemir a Tosca. Prvý zo zverencov krotiteľky Felindry má tri a druhý deväť rokov. „Závisí to aj na ich celkového fyzicého stavu, poznáme tigre a levy, ktoré sú stále v dobrej kondícii aj v 20 rokoch,“ uviedla produkčná Laroche-Joubert. Bez tigrov sa tak nakoniec bude možno natáčať prvýkrát až o 17 rokov.

Minulý týždeň francúzska ministerka životného prostredia Barbara Pompili oznámila, že chystá nariadenie o ochrane zvierat, ktoré by malo postupne zakázať vystúpenia cvičených divokých zvierat v kočovných cirkusoch alebo rozmnožovanie delfínov a kosatiek v zajatí.

Produkčná populárnej súťaže denníku Le Parisien povedala, že k rozhodnutiu vzdať sa tigrov v Pevnosti Boyard dospeli už pred zverejnením tohto plánu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Pevnosť Boyard

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...