Vinczeová oslavuje 40! Ako šiel čas s obľúbenou slovenskou moderátorkou? Pozrite sa

Patrí medzi najznámejšie a tiež najpopulárnejšie moderátorky na Slovensku. Neviaže sa na jednu televíziu a rada skúša rozličné programové formáty. Adela Vinczeová, kedysi Banášová oslavuje okrúhle jubileum.

12.10.2020 10:42
debata (15)
Moderátorka Adela Vinczeová. Foto: TV Markíza
Moderátorka Adela Vinczeová. Moderátorka Adela Vinczeová.

Narodila sa 12. októbra 1980 v Bratislave ako mladšia z dcér výtvarníčky Márie Banášovej a diplomata, politika a spisovateľa Jozefa Banáša. Časť detstva strávili s rodinou vďaka otcovej práci v zahraničí, po návrate do Bratislavy však Adela začala prejavovať svoj vzťah k redaktorskej, novinárskej a následne najmä moderátorskej prá­ci.

Prvé úspechy zaznamenala ako moderátorka Fun rádia, kde začala pracovať popri štúdiu kulturológie na Filozofickej fakulte UK v Bratislave. Skutočný prelom nastal v roku 2003, keď sa stala jednou z moderátorských tvárí pre známy a populárny televízny formát Superstar, na Slovensku uvádzaný najprv ako Slovensko hľadá Superstar.

Moderátorka Adela Vinczeová, v tom čase...
Moderátori Adela Banášová a Martin Pyco Rausch...
+37Adela Banášová v roku 2007 počas moderovania...

Prvý ročník priniesol obrovský záujem a popularitu nielen účastníkom šou, ale aj obom moderátorom, teda Adele a jej rádiovému kolegovi Martinovi Pycovi Rauschovi. Ako moderátorský tandem ich neskôr využili v Superstar znovu a dvojica sprevádzala aj programom Let's Dance, na obrazovkách komerčnej televízie Markíza. Vinczeovú v tandemovom moderovaní však doplnili aj ďalší známi muži z televíznej obrazovky, napríklad českí kolegovia Libor Bouček či Leoš Mareš.

Popularitu Adely Vinczeovej umocňujú aj ceny od... Foto: Pravda, Ivan Majerský
Adela Vinczeová Popularitu Adely Vinczeovej umocňujú aj ceny od divákov.

Ambície venovať sa aj vlastným moderátorským aktivitám však nenechali na seba dlho čakať a Vinczeová ich najprv otestovala vlastnou talk-šou pod názvom Adela Show, aby sa následne objavila v rozmanitých formátoch – medzi nimi napríklad talk-šou Trochu inak, zábavnej pesničkovej relácii Chart Show či súťažnom formáte Milujem Slovensko. S Danom Danglom je tiež tvárou zábavného programu TV Markíza Dvaja na jedného. Jej obľúbenosť medzi divákmi potvrdzuje niekoľko trofejí v súťažnej ankete OTO, ale aj sledovanosť programov, ktorých je tvárou.

V spomenutom formáte Let's Dance si Vinczeová pred pár rokmi vyskúšala aj rolu súťažiacej a zoznámila sa s tanečníkom Petrom Modrovským, s ktorým dlhší čas tvorili pár. Medzi partnerov, ktorých si našla popri svojej práci, patril v minulosti aj spevák Tomáš Bezdeda, s ktorým sa dali dokopy počas vôbec prvej Superstar. V roku 2017 sa potom vydala za moderátora Viktora Vinczeho a prijala tiež jeho priezvisko.

zväčšiť Moderátorka Adela Vinczeová (v tom čase... Foto: SITA, Nina Bednáriková
Adela Vinczeová (v tom čase Banášová) a jej kolega Martin Pyco Rausch Moderátorka Adela Vinczeová (v tom čase Banášová) a jej kolega Martin Pyco Rausch počas súťaže Slovensko hľadá Superstar.

V rozhovore pre Pravdu na margo svojej štyridsiatky uviedla, že žiadnu veľkú oslavu neplánuje. „Nemám veľmi rada podobné oslavy – keď som stredobodom toho celého. Treba to nejako logisticky vymýšľať. A tiež si uvedomujem, aké to je, keď má niekto jubileum a v hlave riešime, čo komu kúpime a je to veľký stres. Nebudem ľudí stresovať,“ vyjadrila sa.

Podľa Vinczeovej tiež s pribúdajúcim vekom prichádzajú mentálne zmeny, ale to sa deje bez ohľadu na jubileum. „Mentálne zmeny sa mi určite dejú. Akurát si ich človek sám na sebe nevie toľko uvedomiť. Všímam si, že aj v tomto období zvyčajne prichádzajú nové podnety, ktoré vždy o trošku lepšie zvládnem,“ uviedla pre Pravdu.

zväčšiť Moderátorka Adela Vinczeová s manželom Viktorom... Foto: Dominik Stehnáč
Adela Vinczeová s manželom Viktorom Vinczem počas svadobného dňa. Moderátorka Adela Vinczeová s manželom Viktorom Vinczem počas svadobného dňa.

V našej galérii si môžete zaspomínať na 40 momentov kariéry známej moderátorky.

© Autorské práva vyhradené

15 debata chyba
Viac na túto tému: #Markíza #Televízia #Superstar #moderátorka #Adela Vinczeová #jubileá hviezd

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...