Neuveriteľná premena! Takto zamaskovali fešáka Farrella pre rolu v Batmanovi

Napriek novým tisíckam infikovaných vírusom covid-19 po celom svete, sa filmové štáby nevzdávajú práce na očakávaných blokbasteroch. V Ríme sa nakrúca siedma snímka série Mission Impossible, v Anglicku je to nový Batman.

15.10.2020 00:00
debata
Herec Colin Farrell (vľavo) je zamaskovaný na... Foto: SITA/AP, JON SUPER
Britain Batman Filming Herec Colin Farrell (vľavo) je zamaskovaný na nepoznanie. Vo filme Batman stvárňuje postavu zloducha Penguina (Tučniaka). Vpravo stojí Robert Pattinson, ktorý stvárňuje Batmana.

Tvorcovia druhého z menovaných filmov sa už nielkoľko týždňov nachádzajú na britských ostrovoch, ale niekoľko týždňov museli práce zastaviť. Dôvodom bola totiž prítomnosť koronavírusu medzi hercami, nakazený mal byť dokonca hlavný hrdina Robert Pattinson. Zdá sa však, že už je fit, keďže v pondelok aj utorok zachytili objektívy amerického herca pred radnicou St. George's Hall v Liverpoole, kde sa točila jedna zo scén.

Záber z nakrúcania filmu Batman v anglickom...
Záber z nakrúcania filmu Batman v anglickom...
+3Herec Colin Farrell (vľavo) je zamaskovaný na...

Možno však ešte viac než samotný Pattinson zaujal jeho írsky kolega Colin Farrell, ktorý vo filme stvárňuje postavu zloduchu Penguina (Tučniaka). Dôvod je prozaický, herec prešiel kvôli úlohe obrovskou vizuálnou premenou. Dokonca takou, že len málokto z jeho verných fanúšikov by ho spoznal.

Štyridsaťštyri­ročného Farrella zamaskovali a zmenili tak jeho podobu absolútnym spôsobom. Maska je však taká verná, že pôsobí veľmi realisticky. Herec pôsobí ťažší o niekoľko desiatok kíl, jeho pleť na tvári je drsná, so zvyškami vyrážok a jaziev, má redšie vlasy a pôsobí o niekoľko rokov staršie než v skutočnosti je.

zväčšiť Zamaskovaný herec Colin Farrell na zábere... Foto: SITA/AP
pjimage Zamaskovaný herec Colin Farrell na zábere nakrúcania filmu Batman v anglickom Liverpoole (vľavo) a na archívnom zábere z civilu.

Scény pred radnicou, na ktorých natáčaní sa zúčastnila aj herečka Zoe Kravitz (predstaviteľka Catwoman), patria medzi masové. To je, samozrejme, v časoch pandémie koronavírusu pomerne náročné zrealizovať. Tvorcovia sa však na to podujali a ako naznačujú zábery, všetci sú chránení rúškami či respirátormi. Maskovanie na tvárach, ktoré zakrýva dýchacie cesty, zjavne zakomponovali aj priamo do deja – do jednej zo scén, kde sa výtržníci snažia násilím prerušiť scénu pohrebu jednej z postáv.

Výsledok filmu si však budú môcť fanúšikovia slávnej komiksovej série pozrieť až v roku 2022 namiesto pôvodne avizovaného októbra 2021. Potvrdili to pred pár dňami producenti snímky. Ako to vyzeralo v Ríme na nakrúcaní filmu Mission Impossible 7, si môžete pozrieť tu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Pattinson #nakrúcanie #Batman #Colin Farrell #maskovanie

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....