Odmietol 14 miliónov za romantický hit! McConaughey už mal toho plné zuby

Pred pár rokmi získal Oscara a stihol sa objaviť v niekoľkých pozoruhodných filmoch či seriáli. Herec Matthew McConaughey však musel vystúpiť z tieňa hrdinu romantických komédií.

23.10.2020 10:00
debata
Americký herec Matthew McConaughey prichádza na... Foto: TASR/AP, Richard Shotwell
Americký herec Matthew McConaughey prichádza na losangelskú premiéru americkej komédie The Beach Bum. Americký herec Matthew McConaughey prichádza na losangelskú premiéru americkej komédie The Beach Bum.

Päťdesiatročný hollywoodsky herec to prezradil v novej knihe Greenlights, ktorá má byť jeho memoármi a v ktorej spomína nielen na detstvo, dospievanie či prvé kroky s herectvom, ale aj na výnimočné momenty svojej kariéry.

Ako naznačujú ukážky z knihy, ktoré priniesol portál JustJared.com, McConaughey nepohŕdal nikdy žánrom romantických komédií. Po bezmála desiatich rokoch účinkovania v nich (hity ako Bývaliek sa nezbavíš, Svadby podľa Mary alebo Ako stratiť priateľa za 10 dní) sa však rozhodol vydať iným smerom.

„Romantické komédie zostali mojimi jedinými konzistentnými hitmi, ktoré zarobili peniaze v kinách, čo z nich urobilo aj moje jediné konzistentné prichádzajúce ponuky,“ napísal v spomienkovej knihe herec. „Osobne sa mi páčilo, že som mohol ľuďom dopriať ľahkomyseľný romantický útek zo stresu ich života, keď nemuseli na nič myslieť, len sledovať, ako chlapec prenasleduje dievča, padá dole a potom vstáva a konečne ju získa. Prebral som štafetu od Hugha Granta a bežal som s ňou,“ zaspomínal si a tiež doplnil, že nakrúcanie takýchto filmov mu prinášalo výplatu, za ktorú mohol platiť "dom na pláži, okolo ktorého som pobehoval bez trička“.

zväčšiť Herec Matthew McConaughey v roku 2009 prichádza... Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
CORRECTION Premiere Ghosts of Girlfriends Past LA Herec Matthew McConaughey v roku 2009 prichádza na premiéru filmu Bývaliek sa nezbavíš.

V jednom momente sa však rozhodol raz a navždy s vlastnými kompromismi skoncovať. Stalo sa tak v roku 2010, keď údajne McConaughey odmietol honorár 14,5 milióna dolárov za ďalší romantický film. „Odmietol som tú ponuku. Ak som nemohol robiť, po čom som túžil, nechcel som už robiť to, na čo som chuť nemal. Nezáležalo na cene,“ vysvetlil vo svojej knihe, no neprezradil presne, o aký projekt išlo.

Po roku 2010 nakrútil najprv hit Magic Mike, kde sa predstavil ako starnúci striptér a v roku 2013 prišla snímka Klub odložených sŕdc, za výkon v ktorej získal Oscara. Medzi jeho hity v ostatnej dekáde sa zaradili filmy ako Gentlemani, Interstellar či Zlato. Na konto mu však pribudlo aj niekoľko prepadákov a kriticky zle prijatých snímok ako napríklad Temná veža alebo Ticho pred búrkou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #film #memoáre #Matthew McConaughey #romantika #honorár

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...