Princ z Popolušky má 70, ženatý bol štyri razy! Jeho exmanželkou je aj slávna...

Herec Pavel Trávníček oslavuje 26. októbra okrúhlu 70-ku.

26.10.2020 14:30
debata (2)

Herec Pavel Trávníček (70) má na svojom konte vyše stovky filmových a televíznych rolí, v minulosti patril k najobsadzova­nejším českým hercom. Dodnes sa však u väčšiny divákov spája predovšetkým so slávnou filmovou rozprávkou z roku 1973 Tri oriešky pre Popolušku. Práve v nej si zahral rolu princa po boku krásnej kolegyne Libušky Šafránkovej. Nielen spracovanie filmu, pod ktorý je podpísaný režisér Václav Vorlíček, ale bezpochyby aj skvelé obsadenie, urobili z tohto diela priam nesmrteľný kúsok, bez ktorého si celé generácie Čechov a Slovákov nevedia ani len predstaviť Vianoce.

A nielen u nás sa rozprávka dlhodobo teší enormnej popularite. Šafránkovú a Trávníčka milujú aj v Nemecku, práve tam, na zámku Moritzburg, tvorcovia rozprávku nakrútili. Tento kúsok si už zamilovali aj mladšie generácie divákov, pre ktorých je Popoluška dostupná na Netflixe aj Amazone.

Herec Pavel Trávníček s manželkou Monikou. Foto: Peter Frolo
Na Česko-slovenský ples prišiel aj herec Pavel Trávníček s manželkou. Herec Pavel Trávníček s manželkou Monikou.

Trávníček sa pred kamerami v roli princa ukázal ako 23-ročný a Popoluška bola jeho prvým veľkým filmom ešte počas štúdia na vysokej škole (JAMU). Režisérovi Vorlíčkovi sa Trávníček zapáčil v jednom zo študentských filmov a jeho voľba sa ukázala ako strela do čierneho. Z mladého fešáka, ktorého mama pochádzala zo Slovenska, sa razom stala herecká hviezda, pre svoj vzhľad bol často obsadzovaný aj do rozprávok. Stvárnil však aj mnoho dramatických rolí – Tretí princ (1982), Kukačka v temném lese (1984), O štěstí a kráse (1986), Kouzelnice od křídového potoka (1988) a mnoho ďalších. Výraznú rolu si zahral aj v seriáli Vyprávěj (Česká televize).

Herec Pavel Trávniček na zábere zo seriálu... Foto: Česká televize
Pavel Trávniček Herec Pavel Trávniček na zábere zo seriálu Vyprávěj.

Niekdajší slávny princ z Popolušky sa tešil značnému záujmu fanúšikov, najmä žien. Štyri razy sa oženil, naposledy sa postavil pred oltár v roku 2015. Za manželku si zobral o 35 rokov mladšiu Moniku Fialkovú, rok po svadbe sa dočkali manželia potomka, syna Maximiliána.

Herečka Simona Stašová (v popredí) bola kedysi... Foto: SITA, Ján Slovák
Simona Stašová Herečka Simona Stašová (v popredí) bola kedysi manželkou Pavla Trávnička.

Pavel Trávníček bol v minulosti ženatý so Simonou Stašovou, baletkou Evou Štefkovou a Luciou Vrbovou. Z manželstva so Štefkovou má syna Adama, ďalšieho syna, Pavla, mu porodila Helena Dytrtová. S vychytenou českou herečkou Simonou Stašovou (65) žili v manželstve päť rokov, spoločného potomka sa však nedočkali. Pre herca išlo o prvé manželstvo, pre Stašovú bol Trávníček už druhým manželom.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Tri oriešky pre Popolušku #Pavel Trávniček

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...