Amerika smúti! Rakovine podľahol jeden z jej najobľúbenejších moderátorov

Smutná správa zasiahla amerických televíznych fanúšikov. Vo veku 80 rokov zomrel jeden z najobľúbenejších televíznych moderátorov Alex Trebek.

09.11.2020 09:51
Moderátor Alex Trebek na zábere z roku 2017. Foto: ,
Moderátor Alex Trebek na zábere z roku 2017.
debata

Sympatický moderátor legendárnej súťažnej šou Jeopardy! podľahol rakovine pankreasu, s ktorou bojoval niekoľko rokov. „Jeopardy! so smútkom oznamuje, že Alex Trebek navždy odišiel, no v mieri a obklopený svojimi blízkymi dnes ráno,“ objavilo sa na oficiálnom účte televíznej relácie, ktorá sa vysiela od roku 1984 a patrí medzi najsledovanejšie programy svojho druhu.

Trebek bol tiež držiteľom rekordu, oficiálne zapísanom v Guinnessovej knihe rekordov, keď v roku 2014 prekonal iného amerického moderátora v počte epizód jednej relácie, ktorú moderoval. Už v roku 2014 to bolo 6829 epizód, ďalšie stovky pribudli v nasledujúcich rokoch.

Trebek verejnosť informoval o svojej diagnóze v roku 2019. Ako však naznačil, s chorobou bojoval už dlhší čas predtým. V rozhovore pre USA Today v roku 2019 uviedol, že so svojím životom je spokojný. „Žil som dobrý, plnohodnotný život a blížim sa k jeho koncu,“ uviedol vtedy.

zväčšiť Moderátor Alex Trebek na zábere z roku 1988. Foto: SITA/AP, Alan Greth
Moderátor Alex Trebek na zábere z roku 1988. Moderátor Alex Trebek na zábere z roku 1988.

Správu o úmrtí zdieľali mnohé známe celebrity a zároveň vyjadrili úprimnú sústrasť rodine na sociálnych sieťach. Medzi kondolujúcich sa zaradil napríklad aj herec Ryan Reynolds, ktorý sa poďakoval Trebekovi, že si zahral vo filme Free Guy v epizódnej roličke. A to aj napriek tomu, že už v tom čase bojoval so zákernou chorobou.

Trebek normálne nakrúcal päť epizód vedomostnej relácie denne, posledné roky to však už producenti prispôsobovali stavu jeho zdravia. Naposledy sa vo filmovom štúdiu objavil 29. októbra a ako informovali americké médiá, posledná epizóda hry Jeopardy! bude uvedená počas vianočných sviatkov – 25. decembra.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #moderátor #rakovina pankreasu #Alex Trebek

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...