Fešák, ktorý motá ženám hlavy, aj talentovaný herec: Gosling oslavuje 40!

Už ako mladík bol talentovaným spevákom a tanečníkom, nakoniec sa najviac uplatnil ako herec.

12.11.2020 00:00
debata (1)
Herec Ryan Gosling stvárnil Neila Armstronga. Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Herec Ryan Gosling stvárnil Neila Armstronga. Herec Ryan Gosling stvárnil Neila Armstronga.

Ryan Gosling, ktorý sa narodil 12. novembra 1980 v kanadskom Londone, začínal ako rad hercov z jeho generácie v televíznych seriáloch a prvú rolu získal v kontroverznom filme Svätý boj (2001), kde stvárnil žida, z ktorého sa stal neonacista.

Gosling má na svojom konte dve nominácie na Oscara a za rolu v muzikáli La La Land dostal Zlatý glóbus. Naposledy na seba upozornil rolou prvého človeka na Mesiaci Neila Armstronga vo filme Prvý človek z roku 2018.

Herec Ryan Gosling.
Herec a režisér Ryan Gosling.
+16Herečka Eva Mendes s partnerom Ryanom Goslingom.

Po Svätom boji, ktorý získal hlavnú cenu amerického filmového festivalu nezávislých snímok Sundance, si zahral napríklad vedľa Sandry Bullockovej v kriminálnej dráme Vzorec pre vraždu (2002). V pamätiach najmä ženskej časti publika zostala tiež jeho úloha v romantickom filme Notebook, ktorá z neho spravila idol žien. Gosling sa často umiesťňuje v rebríčkoch najpríťažlivejších hercov a rovnako ho obľubujú aj módne značky, keďže svojím štýlom je výraznejší a originálnejší ako väčšina jeho hollywoodskych kolegov.

Herečka Eva Mendes s partnerom Ryanom Goslingom. Foto: SITA/AP, Frank Gunn
Americká herečka Eva Mendes a Ryan Gosling sa stali rodičmi. Herečka Eva Mendes s partnerom Ryanom Goslingom.

Prvú nomináciu na Oscara pre najlepšieho herca v hlavnej úlohe mu priniesla rola problémového učiteľa vo filme Half Nelson (2006). Druhýkrát bol nominovaný na Oscara v rovnakej kategórii za úlohu v muzikáli La La Land. Zahral si tiež vo filme Blade Runner 2049 (2017), ktorý nadviazal po 35 rokoch na slávnej sci-fi režiséra Ridleyho Scotta.

V súkromí je dlhé roky partnerom herečky Evy Mendesovej, s ktorou má dve dcérky. Dvojicu však vídať spolu minimálne, obaja sa snažia, aby ich vzťah nebol medializovaný a rovnako chránia aj svoje ratolesti.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #herectvo #Ryan Gosling #najsexi muž #štýl #jubileá hviezd

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...