Sophia Loren po rokoch natočila nový film. Jej pracovná morálka berie dych

Talianska herečka Sophia Loren, ktorá v septembri oslávila 86. narodeniny, natočila po desiatich rokoch opäť celovečerný film.

13.11.2020 15:19
Herečka Sophia Loren a detský herec Ibrahim... Foto:
Herečka Sophia Loren a detský herec Ibrahim Gueye na snímke z filmu The Life Ahead.
debata

Sociálna dráma La vita davanti a sé (Život pred sebou), ktorú režíroval jej syn Edoardo Ponti, má v piatok premiéru na platforme Netflix. Rozpráva príbeh starnúcej ženy a opusteného senegalského chlapca a načrtáva aj tému spolužitia rôznych kultúr, informovali talianske médiá.

„S mamou môžem opakovať rovnakú scénu desaťkrát, dvanásťkrát, pätnásťkrát a ona mi nikdy nepovie: Edoardo, to stačí, už nemôžem. Nikdy to nevzdáva, chce všetko zahrať čo najlepšie. Keby mala tridsať, tak to chápem, ale v 86 rokoch,“ ocenil Lorenovú jeden z dvoch synov, ktorých má herečka s filmovým producentom Carlom Pontim.

V novom filme Loren hrá ženu, ktorá prežila holokaust, živila sa ako prostitútka a teraz sa stará o deti bez domova. Námetom bola rovnomenná kniha Romaina Garyho, v ktorej prvom filmovom spracovaní z roku 1977 nazvanom Madame Rosa vytvorila hlavnú postavu Simone Signoret.

Na rozdiel od pôvodnej predlohy sa dej Pontiho filmu neodohráva v Paríži, ale v juhotalianskom meste Bari. „Pre ňu bolo dôležité, že sa tam stretla so svojím jazykom (neapolčina-kalábrijčina),“ uviedol Ponti k tretiemu filmu, ktorý nakrútil ako režisér so svojou matkou.

„Chcel som tiež, aby Ibrahim poznal Sophiu ako ‚mamu‘, ako robí raňajky a pozerá sa s ním večer na televíziu,“ opísal nakrúcanie s trinásťročným nováčikom pred kamerou Ibrahimom Gueye.

Sophia Loren stvárnila počas svojej kariéry deväť desiatok rolí, z ktorých niektoré patria do zlatého fondu európskej kinematografie. Jedna z najkrajších európskych herečiek dokázala vystihnúť rovnako dobre postavy tragické ako komické. Získala niekoľko cien, vrátane dvoch Oscarov – za snímku Horalka (1962) a za celoživotné dielo (1991).

Nezabudnuteľnú dvojicu vytvorila s Marcellom Mastroiannim, napríklad v komédiách Včera, dnes a zajtra a Manželstvo po taliansky, v drámach Slnečnice a Zvláštnye deň alebo v grotesknom podobenstve zo sveta módy Pret-a-Porter.

debata chyba
Viac na túto tému: #syn #netflix #Sophia Loren #dráma

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....