Výnimočný večer pre Hargašovú i Majtánovú! Nádej prinesú live, ale úplne po novom

Súčasná situácia poriadne skomplikovala televíznym tvorcom prácu. Ale keď sa chce, tak sa dá. Dôkazom bude určite aj víkendový charitatívny koncert Noc nádejí, ktorý sa uskutoční v priamom prenose.

27.11.2020 00:00
Moderátorské trio v zložení (zľava) Jarmila... Foto:
Moderátorské trio v zložení (zľava) Jarmila Lajčáková-Hargašová, Juraj Bača a Karin Majtánová.
debata

Jedna z charitatívnych aktivít, ktorá má miesto na obrazovke RTVS, sa k divákom dostane už túto sobotu. A program, aj napriek spomenutým obmedzeniam, bude viac než bohatý. Diváci sa dočkajú hudobných vystúpení v podaní spevákov nachádzajúcich sa na rôznych miestach v RTVS i mimo nej, tvorcovia ukážu tri emotívne príbehy bežných slovenských rodín a, samozrejme, v rámci prenosu budú predstavená aj darcovia, ktorých financie pomáhajú zachraňovať životy.

Slávnostným galavečerom budú divákov, podobne ako minulý rok, sprevádzať Jarmila Lajčáková Hargašová, Karin Majtánová a Juraj Bača. „Tohtoročný galavečer bude trošku špecifický. Ja sa naň vždy veľmi teším aj kvôli stretnutiu s publikom, ktoré krásne emočne reaguje či už milým úsmevom alebo aj slzičkou v oku. Tentokrát budeme kvôli prísnym pandemickým patreniam s Jarkou v štúdiu bez divákov. Všetci umelci, ktorí pravidelne pridávajú ruku k tomuto krásnemu galavečeru, však budú s nami v spojení na diaľku a pevne verím, že aj to bude mať svoje čaro,“ uviedla pre médiá Karin Majtánová.

Speváčka Kristína počas koncertu Noc nádejí v... Foto: RTVS/Ľubomír Pidaný
Speváčka Kristína počas koncertu Noc nádejí v roku 2019. Speváčka Kristína počas koncertu Noc nádejí v roku 2019.

„Ak sa dobre pamätám, toto bude moja v poradí už desiata Noc nádejí. Neviem ani spočítať koľko fascinujúcich príbehov som si za tie roky vypočula a koľko vzácnych ľudí som stretla. Každé stretnutie mi prinieslo obrovskú dávku pokory a vďačnosti. Tohtoročný galavečer bude výnimočný už len tým, že sa v súčasnej situácii uskutoční a som presvedčená, že bude ešte zaujímavejší a rôznorodejší. Verím, že napriek tejto situácii alebo práve vďaka nej ho ľudia príjmu s otvoreným srdcom,“ vyjadrila sa tiež Jarmila Lajčáková Hargašová.

Diváci čakajú originálne hudobné vystúpenia, v ktorých sa predstavia Adriana Kučerová, Filip Tůma, Emma Drobná, Martin Chodúr, Dalibor a Rebeka Jenisovci. Formácia Peter Bič Project sa z Košíc spojí so Symfonickým orchestrom Slovenského rozhlasu, Miro Jaroš sa na diaľku spojí so svojím trubkárom v Prešove a Miro Žbirka priamo z Prahy taktiež zaspieva so Symfonickým orchestrom Slovenského rozhlasu pod dirigentskou paličkou Adriana Kokoša.

zväčšiť Účinkujúci na koncerte Noc nádejí v roku 2019. Foto: RTVS/Ľubomír Pidaný
Účinkujúci na koncerte Noc nádejí v roku 2019. Účinkujúci na koncerte Noc nádejí v roku 2019.

Cieľom večera je pomoc Transplantačnej jednotke kostnej drene NÚDCH na bratislavských Kramároch, detským onkologickým oddeleniam v Košiciach i Banskej Bystrici a rovnako aj Národnému registru darcov kostnej drene.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Kvapka nádeje #Karin Majtánová #Noc nádejí #Juraj Bača #Jarmila Lajčáková Hargašová

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....