Práca prezidentky? Na všetko, čo deti zaujíma, odpovie Zuzana Čaputová

Školský klub v utorok zavíta do Prezidentského paláca. Prezidentka SR Zuzana Čaputová vysvetlí deťom, v čom spočíva práca prezidentky.

29.11.2020 10:30
Zuzana Čaputová Foto: ,
Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová.
debata (12)

Interaktívna relácia pre malých školákov z dielne RTVS, Školský klub, zavíta v utorok na návštevu do Prezidentského paláca. Obľúbené televízne vyučovanie predstaví školákom v rámci vlastivedy tému vzniku Slovenskej republiky, štátnosti a úradu prezidenta. Na otázky ohľadom úloh a práce hlavy štátu bude školákom odpovedať priamo prezidentka SR Zuzana Čaputová už v utorok od 9.00 h na Dvojke.

Deti na návšteve u prezidentky Zuzana Čaputovej. Foto: RTVS
čaputová Deti na návšteve u prezidentky Zuzana Čaputovej.

"Každý deň je venovaný inej oblasti – v pondelok slovenský jazyk, každý utorok spoločenskovedné predmety a vlastiveda, v stredu matematika a štvrtok je venovaný prírodovedným predmetom,“ upresňuje priebeh vyučovania šéfdramaturg detskej tvorby RTVS Vladimír Balko.

Utorkové vysielanie v rámci spoločenskovedných predmetov a vlastivedy bude v tomto týždni venované vzniku Slovenskej republiky, jej histórii a vývoju, téme štátnosti a v neposlednom rade aj úlohe prezidenta. Pri tejto príležitosti sa tvorcovia Školského klubu rozhodli nechať odpovede na detské otázky pre tú najpovolanejšiu – prezidentku SR Zuzany Čaputovú. Tá privíta zvedavých školákov priamo v Prezidentskom paláci a predstaví im úrad prezidenta.

Deti na návšteve u prezidentky Zuzana Čaputovej. Foto: RTVS
čaputová Deti na návšteve u prezidentky Zuzana Čaputovej.

"Rada som podporila túto iniciatívu. Je nesmierne dôležité, aby už žiaci základných škôl mali možnosť pochopiť, ako funguje štát a jeho inštitúcie, pretože raz budú oni rozhodovať o budúcnosti našej krajiny,“ vyjadrila sa prezidentka SR Zuzana Čaputová.

Deti na návšteve u prezidentky Zuzana Čaputovej. Foto: RTVS
čaputova Deti na návšteve u prezidentky Zuzana Čaputovej.

Vzdelávanie počas pandémie je podľa prezidentky obrovskou výzvou: "Veľmi si vážim prácu, úsilie a trpezlivosť učiteľov, rodičov aj samotných detí. Kríza nás naučila, že je možné zredukovať vzdelávací obsah podľa toho, čo je najpodstatnejšie a že vzdelávacie metódy možno do určitej miery prispôsobiť novým technológiám. Ukazuje sa však aj to, aký veľmi dôležitý je pre žiakov a študentov sociálny kontakt s rovesníkmi a učiteľmi v škole pre ich akademické napredovanie ako aj duševné a fyzické zdravie. Preto verím, že situácia umožní, aby sa žiaci mohli čo najskôr vrátiť do škôl,“ dodala prezidentka.

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #Zuzana Čaputová

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...