Daryl Hannah oslavuje 60! Preslávil ju Kill Bill, ale aj úlohy plachých blondínok

Americká herečka Daryl Hannah na seba najskôr začala upozorňovať v 80-tych rokoch a mnohí kritici jej predpovedali veľkú kariéru. Potom ale nastal útlm.

03.12.2020 00:00
debata
Herečka Daryl Hannah na archívnej snímke. Foto: SITA/AP, Todd Williamson
Daryl Hannah Herečka Daryl Hannah na archívnej snímke.

Úspešný návrat na výslnie potom dáme, ktorá sa narodila 3. decembra 1960 a oslavuje okrúhle šesťdesiate narodeniny, zaistila až rola v sérii Kill Bill režiséra Quentina Tarantina. Dnes sa Hannah objavuje tiež na divadelných doskách, píše, režíruje a produkuje krátke filmy, ale dokonca sa aj politicky aktivizuje, za čo dokonca skončila v policajných putách.

Príťažlivá blondínka debutovala v roku 1978 malou roliu v horore Zúrivosť režiséra Briana De Palmu. V 80. rokoch hrala v ďalších filmoch, z ktorých najvýznamnejším je pravdepodobe Blade Runner od Ridleyho Scotta, v roku 1984 si potom zahrala po boku Toma Hanksa hlavnú úlohu morskej panny v rozprávkovej komédii Žblnk! od Rona Howarda a objavila sa aj v oscarovom filme Wall Street či populárnych Oceľových magnóliách.

Herečky Julia Roberts (vľavo) a Daryl Hannah v...
Herečka Daryl Hannah na filmovej premiére v...
+5Herečka Daryl Hannah ako účastníčka protestu na...

Okrem herectva sa zapojila aj do ťaženia proti sexuálnemu otroctvu. Pred rokmi totiž prezradila, že keď študovala v Los Angeles, kývla na ponuku byť modelkou. Čoskoro vraj zistila, že to bol podvod a že uviazla v sieti sexuálnych otrokárov. Spolu s inou dievčinou potom utiekla oknom z budovy, kde boli zatvorené. Daryl Hannah preto finančne prispieva na pomoc ženám, ktoré nemali rovnaké šťastie.

Mimochodom, modelingu sa predsa len neskôr venovala. Jednou z jej najznámejších fotografií je záber slávneho fotografa Helmuta Newtona, na ktorom Hannah oblečená len vo zvodných plavkách pózuje s plačúcim batoľaťom v náručí. Záber vyvolal nadšenie Newtonových fanúšikov, ale tiež kritiku mnohých ďalších za nevhodné zaobchádzanie s maloletými pri práci.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #herectvo #kariéra #modeling #Daryl Hannah #jubileá hviezd

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...