Hviezda The Crown sa pridáva: Seriál nie je dokument, je to dráma pre diváka

Len pred pár dňami zaznela z úst britského zástupcu ministerstva kultúry Olivera Dowdena požiadavka na televíziu Netflix, aby jasne označila svoj seriál The Crown (Koruna) za fikciu. Vyjadrila sa aj jedna z hviezd projektu.

03.12.2020 12:00
debata
Herečka Helena Bonham Carter počas vlastnej... Foto: NETFLIX
Helena Bonham Carter Herečka Helena Bonham Carter počas vlastnej domácej premiéry štvrtej série seriálu The Crown.

Britská herečka Helena Bonham Carter, ktorá v tretej a štvrtej sérii stvárnila princeznú Margaret, súhlasí s Dowdenom, že diváci by mali mať jasnú informáciu o charaktere príbehu. „Je to dramatizované,“ vyhlásila Bonham Carter.

„Myslím si, že máme morálnu zodpovednosť povedať:‚ Počkať, chlapci, toto nie je … nie je to žiadna dokumentárna dráma, nakrúcame drámu.' Takže sú to dve odlišné entity,“ pokračovala herečka, ktorú diváci poznajú aj zo ságy o Harrmy Potterovi či snímok Tima Burtona, jej bývalého manžela.

Herečka Helena Bonham Carter ako princezná... Foto: SITA/AP
Herečka Helena Bonham Carter ako princezná Margaret v seriáli The Crown (vľavo) a v civile. Herečka Helena Bonham Carter ako princezná Margaret v seriáli The Crown (vľavo) a v civile.

Helena Bonham Carter však tiež zdôraznila, že scenárista Peter Morgan, ktorý je za podobu The Crown zodpovedný, robí pred každou sériou rešerš a prieskum, ktorý je obdivuhodný a veľmi dôsledný. „Veci potom pospája, ale tiež s nimi pohráva,“ doplnila ešte herečka.

Najmä štvrtá séria Koruny vyvolala od svojej premiéry 15. novembra tohto roka mnohé vášnivé reakcie. Nielen niektorí diváci, ale aj členovia kráľovskej rodiny či rodiny zosnulej princeznej Diany, ktorá je v centre dejovej línie, sa ohradili voči nepresnostiam či negatívnemu vykresleniu jednotlivých postáv.

Herečka Emma Corrin ako princezná Diana na...
Herec Josh O'Connor na zábere zo seriálu The...
+6Herečka Emma Corrin ako princezná Diana na...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Morgan #Helena Bonham Carter #fikcia #The Crown

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...