Po prezidentke Čaputovej deti vyspovedajú ministerku kultúry aj rozprávkovú Johanku

Interaktívna relácia pre malých školákov Školský klub sa počas najbližšieho utorka, bude venovať téme kultúra.

05.12.2020 00:00
32 JOHANKINO TAJOMSTVO Foto:
Rozprávka Johankino tajomstvo s Dominikou Morávkovou-Zeleníkovou a Emíliou Vášáryovou.
debata

Deťom na ich zvedavé otázky bude odpovedať ministerka kultúry SR Natália Milanová, ale aj programový riaditeľ RTVS a režisér Anton Šulík a herečka Dominika Morávková-Zeleníková.

Druhá vlna pandémie na Slovensku spôsobila opäť zatvorenie niektorých škôl. Na obrazovky RTVS sa tak vrátil obľúbený Školský klub, ktorý prináša malým školákom interaktívne vyučovanie v súlade s učebnými osnovami. To prebieha v 60-minútových blokoch od pondelka do štvrtka vždy o 9.00 h. na Dvojke.

Školský klub privíta aj ministerku kultúry SR... Foto: RTVS
Školský klub Školský klub privíta aj ministerku kultúry SR Natáliu Milanovú.

„Školský klub prináša na obrazovky RTVS interaktívny a zábavný spôsob, ako sa niečo nové a zaujímavé dozvedieť aj mimo školy, ktoré sú teraz zatvorené. Každý deň je v rámci televízneho vyučovania venovaný inej oblasti,“ vysvetľuje opätovné zaradenie relácie do vysielania šéfdramaturg detskej tvorby RTVS Vladimír Balko.

Utorkové vysielanie bude v tomto týždni venované kultúre, konkrétne fungovaniu divadla, filmu, rozhlasu a televízie. V televíznom štúdiu sa malí školáci stretnú s tými najpovolanejšími zástupcami kultúry. O kultúre budú okrem iných rozprávať aj s ministerkou kultúry SR Natáliou Milanovou.

„Je nesmierne dôležité, aby sme deti viedli ku kultúre už od malička. Netreba preto veľa, veď umenie nás v najrozličnejších formách obklopuje v podstate už od narodenia. Je úlohou nás dospelých, aby sme ho deťom pomáhali nachádzať a odhaľovať jeho čaro. Čím lepšie nám to pôjde, tým širší bude ich rozhľad, tým citlivejšie bude ich vnímanie sveta, tým tvorivejší a naplnenejší bude ich život,“ vyjadrila sa ministerka kultúry SR Natália Milanová.

Celý proces tvorby inscenácie priblížia v Školskom klube programový riaditeľ RTVS a režisér Anton Šulík a herečka Dominika Morávková-Zeleníková, ktorú detskí diváci poznajú ako Johanku z obľúbenej rozprávky Johankino tajomstvo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Natália Milanová #Školský klub

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...