Oscar pre mŕtveho Pantera? Zosnulý herec v novom filme berie výkonom dych

Koncom leta zasiahla svet filmu šokujúca správa. Dlhoročnému boju s rakovinou podľahol americký herec Chadwick Boseman, ktorého preslávila po celom svete rola v komiksovej adaptácii Čierny panter.

15.12.2020 00:21
Herec Chadwick Boseman na archívnom zábere. Foto: ,
Herec Chadwick Boseman na archívnom zábere.
debata

O tom, že Boseman bojuje s rakovinou, vedeli len jeho najbližší. Dokonca ani mnohí filmoví kolegovia, s ktorými nakrúcal spomenutý kinohit Čierny panter, netušili, čím herec prechádzal v posledných rokoch. Jeho stav sa niekoľkokrát zlepšil, no potom znovu zhoršoval. V auguste 2020 rakovine pankreau herec vo veku 43 rokov podľahol.

Možno aj to bude dôvodom omnoho emotívnejšieho zážitku pri filme, ktorý Boseman stihol dokončiť pred svojou smrťou. Snímku Ma Rainey’s Black Bottom odpremiéruje televízna stanica Netflix a vybrané kiná 18. decembra. Prvé recenzie na príbeh bluesovej speváčky v podaní Violy Davisovej a trubkára Leveeho v podaní Bosemana sú strhujúce. Väčšina kritikov hovorí o absolútne špičkových hereckých výkonoch a mnohí z nich naznačujú, že ide o herecké výkony roky.

zväčšiť Herec Chadwick Boseman (v strede) na zábere z... Foto: Netflix
Film Review - Ma Rainey's Black Bottom Herec Chadwick Boseman (v strede) na zábere z filmu Ma Rainey's Black Bottom.

Na portáli Rottentomatoes.com má film zatiaľ 96 percent pozitívnych recenzií a mnohí mu predpovedajú veľký úspech aj v blížiacej sa sezóne vyhlasovania cien. Ak by sa potvrdili prognózy, Boseman by si posmrtne mohol odniesť niekoľko cien za svoj herecký výkon. To však, samozrejme, ukážu až najbližšie týždne a mesiace.

Producentom filmu je iný známy černošský herec Denzel Washington. Ten mimochodom kedysi podporoval finančne Chadwicka Bosemana a platil mu hodiny herectva. Pre reláciu CBS Sunday Morning potvrdil, že ani on netušil o zdravotnej diagnóze talentovaného herca. „Je fascinujúce, že nikto z nás to ani netušil. Ale skladám mu za to poklonu. Nechával si to pre seba, pretože nik iný nemá dôvod sa do toho starať. Bol tu, aby odviedol svoj výkon a presne to aj urobil,“ komentoval Washington v rozhovore.

Tiež prezradil, že práve on podnietol Bosemana, aby sa zosobášil so svojou partnerkou Taylor Simone Edwardovou. Dvojica v čase nakrúcania filmu Ma Rainey’s Black Bottom stále len randila. Zosobášili sa tesne po nakrúcaní.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #film #úmrtie #Oscar #rola #Denzel Washington #Chadwick Boseman #Nextlif

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...