Hviezdy seriálu o Božene Němcovej spolu: Jedna nakrátko, druhá svieža a usmiata

Už na druhý deň nového roka budú môcť diváci Českej televízie vidieť prvý diel jedného z najočakávanejších projektov roka - seriálu o spisovateľke Božene Němcovej. Projekt predstavili aj hlavné hrdinky.

19.12.2020 10:35
debata
Herečky Anna Kameníková (vľavo) a Anna... Foto: Markéta Hanzlíková / Česká editoriální fotografie / Profimedia
Herečky Anna Kameníková (vľavo) a Anna Geislerová na tlačovku k seriálu Božena v budove Českej televízie. Herečky Anna Kameníková (vľavo) a Anna Geislerová na tlačovku k seriálu Božena v budove Českej televízie.

Na Kavčích horách v Prahe sa v utorok konalo stretnutie s herečkou Annou Geislerovou a tiež jej mladšou kolegyňou Annou Kameníkovou, ktoré obe stvárnili jednu z najznámejších českých autoriek – akurát každá v inom veku. Kým maskovanie obe herečky výrazne zmenilo, čo dokazujú aj oficiálne zverejnené fotografie zo štvordielneho seriálu, na stretnutí s médiami pôsobili obe sviežo, pôvabne a veľmi mladistvo. Najmä v prípade Geislerovej, ktorá oslávila tento rok 44. narodeniny, platí, že vyzerá výborne.

Herečka Anna Geislerová a Igor Orozovič... Foto: Martin Kubica/Supraphon
Herečka Anna Geislerová a Igor Orozovič načítali audioknihu o korešpondencii Boženy Němcovej. Herečka Anna Geislerová a Igor Orozovič načítali audioknihu o korešpondencii Boženy Němcovej.

Anna Kameníková, ktorá je inak dcérou českej herečky Jitky Asterovej, prekvapila kratučkým zostrihom. Aj ten však súvisí s televíznym projektom. „Farbenie mi úplne zničilo vlasy,“ prezradila pre portál Super.cz Kameníková, ktorej pravidelne farbili vlasy natmavo, aby stelesňovala spisovateľku Němcovú.

Pre český portál tiež prezradila, že práve pri tejto práci si našla k Němcovej bližšiu cestu. „Cítila som z nej strašne silnú ženskú energiu, túžbu po láske, po pozornosti a umeleckom naplnení. V mnohých ohľadoch to bola silná obyčajná žena, ktorá bola neobyčajná tým, v akej dobe sa nachádzala a že mala odvahu ísť proti vtedajším konvenciám,“ uviedla pre Super.cz Kameníková.

Herečka Anna Geislerová ako Božena Němcová. Foto: Česká televize
Herečka Anna Geislerová ako Božena Němcová. Herečka Anna Geislerová ako Božena Němcová.

Súčasťou premiéry projektu o Božene Němcovej je aj vydanie audioknihy z vydavateľstva Supraphon, ktorá dostala názov Božena Němcová – Korespondence. O jej načítanie sa postarala samotná Geislerová. K jej hlasu sa pridal hlas rozprávača Igora Orozoviča, ktorý upresňuje okolnosti vzniku jednotlivých listov, pripomína osobnosti, ktorým boli určené, a celkovo približuje atmosféru doby národného obrodenia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #seriál #Anna Geislerová #Božena Němcová #Anna Kameníková

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...