Je vám tá tvár povedomá? Tu je dcéra krásnej filmovej Sissi

Herečka Sarah Biasini (43), ktorá sa udomácnila vo Francúzsku, podobu so slávnou mamou, Romy Schneiderovou, nezaprie.

29.12.2020 11:30
debata (1)
Herečka Romy Schneider na archívnej snímke. Foto: SITA/AP
Romy Schneider Herečka Romy Schneider na archívnej snímke.

V decembri spoločnosť Netflix zverejnila informáciu, že po úspechu seriálu Koruna chystá ďalšie dielo z prostredia panovníckeho dvora. Sfilmuje osudy rakúskej cisárovnej Alžbety Bavorskej, prezývanej Sissi. Hlavnú úlohu v šesťdielnej sérii s pracovným názvom The Empress, teda Cisárovná, získala 22-ročná nemecká herečka Devrim Lingnau.

Život rakúskej cisárovnej, českej a uhorskej kráľovnej Alžbety (1837 až 1898), filmári spracovali už niekoľkokrát. Najznámejšia je trilógia Sissi režiséra Ernsta Marischku, v ktorej hlavné úlohy stvárnili Romy Schneider a Karlheinz Böhm. Práve podľa týchto filmov sa ujalo písanie Alžbetinej prezývky s dvoma S, čo však mnohí historici označujú za chybné. Boli to práve filmové príbehy Sissi, ktoré rakúsku herečku Romy Schneiderovú preslávil. A nielen v Rakúsku, milovali ju aj slovenskí diváci.

Sarah Biasini (43) v predstavení Skrotenie zlej... Foto: Profimedia
Sarah Biasini Sarah Biasini (43) v predstavení Skrotenie zlej ženy, v jednom z parížskych divadiel.

Rodená Viedenčanka, ktorá by tento rok oslávila 82 rokov, zomrela ako 43-ročná. V rovnakom veku je teraz jej jediná dcéra, Sarah Biasini. Tá sa teší z malej dcérky, ktorú priviedla na svet v roku 2018. Na rozdiel od svojej mamy, ktorá mala počas života mnoho trápenia s láskou, srdce jej zlomil aj slávny Alain Delon, ona žije roky v pokojnom manželstve s divadelným režisérom Tristanom Lecomtom.

Pod jeho taktovkou účinkuje aj v divadelných predstaveniach, v roku 2020 to bolo dielo Skrotenie zlej ženy. Na pódiu vidieť, že podoba Sarah s jej slávnou mamou, ktorá vo svojej dobe patrila k najkrajším ženám sveta, je nespochybniteľná. Sarah žije s manželom a dcérkou v Paríži, záujmu médií sa však vyhýba, z času na čas sa však jej fotografie predsa len dostanú na svetlo sveta. Čo hovoríte na jej podobu s nezabudnuteľnou Romy Schneiderovou?

Karlheinz Boehm a  Romy Schneider z na...
Romy Schneider na zábere z roku  1971 z Paríža.
+3Herečka Romy Schneider na archívnej snímke.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Romy Schneider #Sarah Biasini

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...