Muž s najdlhším penisom na svete baví deti v Dánsku! Čo by ste na takýto seriál povedali vy?

Postavička nazvaná John Dillermand môže napríklad pohlavným údom vykonávať záchranné akcie či vyvesovať vlajky, napísal server denníka The Guardian.

07.01.2021 08:08
John Dillermand Foto:
Postavička John Dillermand.
debata (27)

Reakcie Dánov sú zmiešané a začala debata o tom, čo by programy pre deti mali, alebo nemali obsahovať. Seriál verejnoprávnej televízie DR o mužovi, ktorý sa kvôli svojmu penisu dostáva do najrôznejších kurióznych situácií, je zameraný na divákov vo veku od štyroch do ôsmich rokov, ktorí môžu trampoty animovaného hrdinu sledovať od soboty.

Reakcie dospelých Dánov sú zmiešané. Niektorí reláciu odsúdili, druhí ju obhajujú. „Je to skutočne odkaz, ktorý chceme vyslať deťom, zatiaľ, čo sme uprostred veľkej vlny #MeToo?“ reagovala napríklad spisovateľka Anne Lise Marstrandová-Jørgensenová s odkazom na celosvetovú kampaň proti sexuálnemu obťažovaniu, ktorá sa nevyhla ani Dánsku.

Christian Groes, profesor z Univerzity v Roskilde, ktorý sa zaoberá rodovou tematikou, vidí v seriáli oslavu mužských genitálií, čo by podľa neho mohlo narušiť rovnoprávnosť medzi mužmi a ženami. „Zachraňuje to klasickú myšlienku patriarchálnej spoločnosti a normalizuje kultúru (športových) šatní … ktorá je využívaná ako ospravedlnenie pre zlé správanie mužov. Má to byť vtipné – čiže je to vnímané ako neškodné. Ale to nie je,“ myslí si Groes.

Klinická psychologička Erla Heinesenová Højstedová sa naopak domnieva, že kritici relácie možno premýšľajú až príliš. „John Dillermand oslovuje deti a zdieľa s nimi ich spôsob myslenia – a deti vnímajú genitálie ako zábavné. Seriál zobrazuje muža, ktorý je impulzívny a nie vždy sa kontroluje, ktorý robí chyby – ako deti. Ale kľúčové je, že Dillermand to nakoniec urobí správne,“ tvrdí Heinesenová Højstedová. Psychologička, ktorá pracuje s deťmi, zároveň pripustila, že načasovanie seriálu nie je šťastné a že relácia mohla viac zachytávať rozdiely a rozmanitosť ľudských tiel miesto obrieho penisu. „Ale rozhodne to nie je šou o sexe. Predstieraním, že je, do nej premietame názory dospelých,“ citoval ju server The Guardian, podľa ktorého slovo „Diller“ v dánskom slangu označuje penis a slovo „mand“ znamená dánsky muža.

© Autorské práva vyhradené

27 debata chyba
Viac na túto tému: #Dánsko #John Dillermand

+ Robte niečo, preto aby sa vám aj naďalej žilo tak dobre ako doteraz.
Neodkladajte v práci niečo, čo môžete...

+ Zabudnite na stres a strach, pokúste sa to prekonať.
Budete robiť podvody, nečudujte sa keď to niekto urobí...