Boj s kilami, podpora Trumpa aj zvádzanie Swayzeho: Táto jubilantka stihla dosť!

Americkú herečku Kirstie Alleyovú, ktorá sa narodila 12. januára 1951, preslávila najmä rola vo filmovej trilógii Pozri sa, kto to hovorí.

12.01.2021 10:00
debata
Herečka Kirstie Alley. Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Herečka Kirstie Alley. Herečka Kirstie Alley.

Okrem nich sa Alley zviditeľnila tiež účinkovaním v televíznej sérii podľa slávnej knihy Sever a Juh alebo titulnou úlohou v seriálu Veronikine zvodnosti. Známa aj však aj bojom s nadváhou, ktorý zúročila nielen v reklamách a ako tvár prostriedkov na schudnutie, ale aj ako hlavná postava reality show Fat Actress (Tučná herečka).

„Kilá navyše sú veľmi nepohodlné. Človek chodí výrazne pomalšie a nemôže poskakovať ako predtým. Najhoršie je to ale s oblečením. Už to nechcem nikdy zažiť,“ spomínala na dobu, keď vážila vyše sto kilogramov. V 80-tych rokoch pritom Alley patrila medzi sexsymboly Hollywoodu a medzi jej nápadníkov patrili John Travolta a Patrick Swayze, s ktorými sa stretávala pred kamerou. „Svoje manželstvo by som pravdepodobne obetovala, ale jeho (Swayzeho) som ničiť nechcela,“ spomínala po rokoch.

Herečka Kirstie Alley v roku 2006 pri nakrúcaní...
Herečka Kirstie Alley na premiére projektu The...
+5Herečka Kirstie Alley.

S Travoltom ju dnes spája nielen príslušnosť ku kontroverznej scientologickej cirkvi, ale aj podpora Donalda Trumpa, ku ktorému má väčšina amerického šoubiznisu rezervovaný vzťah. Alley ho volila ako v roku 2016, tak vlani.

„Nie je to totiž politik,“ vyhlásila herečka, ktorá sa na jeseň ostro oprela do chystaných pravidiel udeľovania Oscarov. Od roku 2025 by mali byť zaradené len filmy, medzi ktorých tvorcovia budú aj príslušníci rasových, etnických i iných menšín.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kariéra #film #sedemdesiat #Kirstie Alley #jubileá hviezd

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...