Po Krystle sa zľahla zem, zato dračica Alexis... Slávny seriál Dynastia oslavuje

Americký televízny seriál Dynastia, ktorého prvý diel sa objavil na obrazovkách 12. januára 1981, patril v 80. rokoch minulého storočia k najsledovanejším reláciám svojho druhu.

12.01.2021 00:00
John Forsythe ,  Joan Collins a Linda Evans Foto: ,
John Forsythe , Joan Collins a Linda Evans (vpravo) na zábere zo seriálu Dynastia v roku 1986.
debata

Sága o rodine miliardára Blakea Carrington sa dočkala deviatich sérií a 220 dielov, posledný z nich bol odvysielaný v máji 1989. Neskôr sa ešte objavila štvorhodinová miniséria s rovnakými hrdinami a od jesene 2017 sa potom natáčala aj úplne nová verzia Dynastia.

Spletité osudy magnáta Blakea a jeho druhej manželky Krystle, ktorým sa do cesty neustále stavia Blakeova prvá žena Alexis, mohli americkí diváci sledovať v hlavnom vysielacom čase na stanici ABC a s rôznym odstupom aj diváci v mnohých ďalších krajinách. Od tej doby, čo sa seriál skončil 220. dielom, sa príbehy denverskej rodiny na televíznych obrazovkách stále znovu objavujú.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Jane Seymour (@janeseymour)

Dynastiu produkoval slávny Aaron Spelling, ktorý stál napríklad aj za úspešnými televíznom seriály pre mladých Beverly Hills 90210 alebo Melrose Place. Hlavnými hviezdami Dynastie sa stali predstavitelia ústrednej trojice v podaní Johna Forsythea, Lindy Evansovej a Joan Collinsovej. Tej rola Alexis priniesla celosvetovú popularitu. Dynastia získala aj niekoľko cien, v roku 1984 si napríklad jej tvorcovia odniesli Zlatý glóbus v kategórii najlepší televízny dramatický seriál.

Všetci hlavní hrdinovia seriálu sa dožili vysokého veku. John Forsythe zomrel v roku 2010 ako 92-ročný. Linda Evans má 78 rokov a jej sokyňa Collins má 87 rokov. Práve slávna čiernovláska je stále aktívna aj pred seriálovými kamerami. V čase koronakrízy dokonca natočila nový seriál s názvom Glow And Darkness. Seriál z obdobia stredoveku zobrazuje život svätého Františka z Assisi a na obrazovky prináša aj slávne historické osobnosti – Richarda Levie srdce či Eleonoru Akvitánskú. Joan Collins hrá Adelu Savojskú. Ale bolo ju vidieť aj nedávno v seriáli The Royals.

Linda Evans sa spred kamier stiahla koncom 90-tych rokov, na svojom konte má niečo vyše 40 filmových či televíznych rolí. V roku 2020 si zahrala malú rolu v nemeckom filme „Das Traumschiff – Kapstadt“.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Joan Collins #Dynastia #Linda Evans

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...