Z nemeckej Superstar vyhodili porotcu za kritiku pandemických opatrení. A toto prišlo potom...

Kritika vlády a údajne prirovnanie krízových opatrení voči covidu-19 stáli miesto porotcu hudobnej súťažnej šou Nemecko hľadá Superstar - speváka Michaela Wendlera.

13.01.2021 10:29
debata (18)
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa MICHAEL WENDLER (@wendler.michael)

Toho dokonca televízia úplne vymazala z už nakrútených dielov. Urobili tak pomocou „štvorčekovania“ jeho osoby, či prípadného strihania pasáži, v ktorých sa Wendler objavil.

„KZ Nemecko? Je neuveriteľné, čo si táto vláda dovoľuje. Zatváranie slobodných a nevinných ľudí je proti ľudskej dôstojnosti,“ napísal Wendler na platforme Telegram. Skratku KZ pochopila väčšina tých, ktorí správu čítali a rovnako médiá ako označenie pre „Konzetration­slager“ (koncentračný tábor). Wendler sa následne bránil, že tým myslel „krízové centrum“ (Krisen Zentrum).

Ani tomu však nepomohlo. Po správe zverejnenej v utorok minulý týždeň sa hneď na ďalší deň s ním vedenie televízie RTL, ktorá šou vysiela, rozlúčilo. „Tvrdo odsudzujeme akékoľvek formy antisemitizmu, rasizmu a diskriminácie. V tejto dobe je nutné krízu prekonať súdržnosťou, prijímanim aj protichodných názorov a rešpektom. RTL nebude javiskom pre ľudí, ktorí zľahčujú súčasnú krízu,“ uviedol v tlačovom vyhlásení pre médiá šéf RTL Jörg Graf.

Televízia pristúpila k netradičnému kroku, keď Wendlera vystrihla zo záznamov, v ktorých to bolo možné. Tam, kde to nešlo inak, speváka a porotcu „zaštvorčekovala“, prípadne umlčala. Stane sa tak vo všetkých dieloch, ktoré plánuje odvysielať. Zatiaľ to diváci mohli vidieť v jednom z nich. Tvár Michaela Wendlera nebola rozpoznateľná a namiesto slov, ktoré hovoril, mu v štúdiu prirobili prázdne bubliny.

Slová 48-ročného Wendlera zožali veľkú vlnu kritiky od mnohých politikov, celebritných kolegov či lekárskych odborníkov, ale tiež od bežnej verejnosti. Samozrejme, objavila sa aj časť ľudí, ktorá ho v jeho vyjadreniach podporila. Wendler pritom nie je jediným zástupcom nemeckého šoubiznisu, ktorý súčasnú situáciu vo svete súvisiacu s koronavírusom zľahčuje, alebo dokonca podporuje teórie o tom, že vírus neexistuje, prípadne je prostriedkom na manipuláciu más.

Podobným názorom sa už minulý rok prezentoval spevák a raper Xavier Naidoo, ktorý v minulosti tiež sedel v porote šou Nemecko hľadá Superstar. K zástupcom tých, ktorých médiá označili za podporovateľov konšpiračných teórií súvisiacich s koronavírusom, sa zaradil aj raper Sido, mimochodom v minulosti porotca šou The Voice. Azda najhlasnejší zo všetkých je však celebritný vegánsky kuchár Atilla Hildmann, ktorého video plamenného príhovoru v nemeckých uliciach koluje po internete.

Vzhľadom na to, koľko infikovaných a mŕtvych pribúda denne v mnohých európskych krajinách (vrátane Nemecka), je naozaj na pováženie, či by podobné názory mali mať priestor. Čo si myslíte vy o zodpovednosti celebritných osobností voči verejnosti?

© Autorské práva vyhradené

18 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #Superstar #porotca #koronavírus #Covid-19

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....