20 rokov na obrazovke RTVS! Uhádnete, ktorá relácia má výročie?

Pri tejto príležitosti uvedie Dvojka špeciálne vydanie relácie s podtitulom Stretnutia.

22.01.2021 15:00
debata

Rodinná relácia Família sa na obrazovkách Dvojky RTVS objavuje už celých 20 rokov! Za toto obdobie sprostredkovala príbehy mnohých rodín inšpirovaných vôľou žiť.

20. január 2001 – presne to je dátum, kedy sa na obrazovkách televíznej Dvojky prvýkrát objavila relácia Família. Za dve desaťročia svojej existencie RTVS odvysielala viac ako 600 častí. "Za tých 20 rokov sme zmapovali naozaj veľké množstvo príbehov, veľké množstvo rodín s rozličnými osudmi. Ako to už býva – z rôznych dôvodov nie ľahkými osudmi. Spoločným menovateľom všetkých rodín, ktoré sa v relácii Família objavili, však je, že sa nikdy nevzdali, že vždy bojovali,” povedala dramaturgička relácie Alenka Viteková, ktorá pri Famílii stála od jej zrodu. Za rodinami vycestovali tvorcovia aj do zahraničia, nakrúcalo sa v Taliansku, Nemecku, Česku, Francúzsku i Jordánsku.

Pri tejto príležitosti uvedie Dvojka špeciálne vydanie relácie s podtitulom Stretnutia. Diváci spoznajú, ako sa vyvíjali osudy troch rodín, za ktorými sa pred rokmi vybrali tvorcovia úspešnej dokumentárnej série RTVS. Ako prvú v špeciáli navštívime rodinu Kupcovcov, ktorá statočne bojuje s ojedinelým genetickým ochorením svojho najmladšieho syna Martinka, ktorého sme naposledy videli ako 7-ročného. Dnes má 15 rokov a stále sa ani on, ani jeho najbližší na rany osudu nesťažujú, naopak, tvrdia, že tieto skúšky z nich spravili lepších ľudí. Druhým bude stretnutie s 10-člennou rodinou Schneiderovcov, ktorá už pár rokov žije v náročnom zložení – matka a 9 detí. Otec ich totiž predčasne opustil po prehratom boji s chorobou. V druhom stretnutí s rodinou zistíme, ako sa zmenili deti, ale aj ako mama Lucia zvláda každodennú výchovu a starostlivosť. Posledná rodina, do ktorej v relácii po nejakom čase zavítame, bude rodina Gálikovcov, ktorá si pred rokmi adoptovala dve rómske dievčatká.

Špeciál Família si môžu diváci RTVS pozrieť v piatok 22. januára o 20.10 h na Dvojke.

debata chyba
Viac na túto tému: #familia #RVTS

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....