Pre rolu legendárnej divy zhodila 20 kíl a začala fajčiť! Aký bude výsledok?

Známa americká speváčka Andra Day, ktorú preslávil najmä hit Rise Up, sa čoskoro objaví vo filme. Stvárnila totiž legendárnu hudobnú divu Billie Holidayovú.

26.01.2021 00:00
debata
Speváčka a herečka Andra Day vo filme The... Foto: Takashi Seida/Paramount Pictures via PRADA
Speváčka a herečka Andra Day vo filme The United Stated vs. Billie Holiday. Kostýmy pre film vytvorila talianska značka Prada. Speváčka a herečka Andra Day vo filme The United Stated vs. Billie Holiday. Kostýmy pre film vytvorila talianska značka Prada.

Tridsaťšesťročnú umelkyňu si do tejto role vybral režisér Lee Daniels, určite aj kvôli speváckemu talentu, ktorým rodáčka z Edmondsu disponuje. Išlo však, samozrejme, aj o vizuálnu podobu. A tú ešte podporila Day, keď sa rozhodla naplno ponoriť do úlohy. Malo to podľa nej až fyzické následky.

„V podstate som poriadne dlho ubližovala môjmu telu,“ uviedla Andra Day. „Žartujem a zároveň nežartujem. Rolu som dostala na záver roka 2018. Odvtedy som prečítala všetko, čoho som sa dotkla. Vypočula som si každé interview. V podstate som vyčerpala internetové možnosti s fotkami Billie Holidayovej,“ komentovala v rozhovore pre magazín Variety.

Speváčka Andra Day. Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Speváčka Andra Day. Speváčka Andra Day.

Pri nasávaní informácií to však neskončilo. „Schudla som zo 74 kíl na 56. Hovorila som ako ona a hoci nepijem ani nefajčím, začala som piť alkohol aj fajčiť. Niežeby som to ľuďom radila, len som bola zúfalá, lebo je to moja prvá filmová úloha,“ komentovala tiež speváčka, ktorá vraj prosila boha, aby jej dovolil prežiť traumu a bolesť, ktorou si prešla aj Holidayová.

Pred pár dňami sa v súvislosti s filmom The United States vs. Billie Holiday objavila aj správa o tom, že deväť z kostýmov filmovej hrdinky vytvorila talianska značka Prada. V galérii si ich môžete pozrieť. Pod galériou nájdete tiež filmový trailer k novinke, ktorá bude mať premiéru koncom februára.

Speváčka a herečka Andra Day vo filme The...
Speváčka a herečka Andra Day vo filme The...
+3Herecká dvojica Trevante Rhodes a Andra Day vo...
debata chyba

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...