Herci z hitu Moja prvá láska po 30 rokoch: Ako sa zmenili rozkošné detské hviezdy?

Skutočný filmový hit začiatku deväťdesiatych rokov a roztomilý portrét prvého zamilovania sa. To bol film Howarda Zieffa z roku 1991. Ako vyzerajú jeho hviezdy po 30 rokoch od nakrúcania?

05.02.2021 00:00
debata
zväčšiť Macaulay Culkin a Anna Chlumsky ako detské... Foto: © Columbia Pictures Corporation
171018 5cd672 Macaulay Culkin a Anna Chlumsky ako detské hviezdy filmu Moja prvá láska z roku 1991.

Do romantickej komédie obsadili tvorcovia detské hviezdy Annu Chlumsky a Macaulaya Culkina, hoci pôvodne sa pri úlohe Thomasa uvažovalo nad inou veľkou detskou hviezdou vtedajších čias – Elijahom Woodom. Rolu však napokon získal Culkin, ktorého popularita raketovo vzrástla po úspechu hitu Sám doma (1990). S Chlumsky sa mimochodom spoznali ešte o rok skôr, zahrali si spolu v rodinnej komédii Strýko Buck.

Príbeh z obdobia 70-tych rokov v Pensylvánii, ktorý napísala scenáristka Laurice Elehwany, sa sústreďuje na jedenásťročnú Vadu, ktorá trávi letné prázdniny s kamarátom Thomasom. Počas riešenia detských strastí a problémov sa medzi nimi rodí citové puto, dajú si prvý bozk (scéna sa točila údajne až 15-krát). V príbehu však dôjde aj k tragickému zvratu, ktorý má dopad na následne konanie a rodia sa v ňom prvé momenty dospievania detských hrdinov.

Herečka Anna Chlumsky na vyhlásení cien Emmy...
Herec Macaulay Culkin na zábere z roku 2010.
+4Herečka Anna Chlumsky na zábere z roku 2019...

Film Moja prvá láska zarobil v čase svojho vzniku viac ako 120 miliónov dolárov po celom svete a pre svoj úspech sa dočkal aj menej úspešného pokračovania Moja druhá láska. To však v deväťdesiatych rokoch nebolo nič výnimočné – rodinné komédie a projekty mali často druhé, niekedy aj tretie pokračovanie, kým z nich štúdia dokázali vyťažiť maximum diváckeho záujmu.

Po nakrútení filmu, ktorého originálny anglický názov znie My girl, sa obe detské hviezdy objavili v ešte pár snímkach a následne na dlhší čas stiahli. V prípade Culkina sa jeho príležitostná filmová kariéra, keďže nakrúcal veľmi sporadicky, skôr potácala od jedného menej zaujímavého projektu k inému. V tomto roku by si mal strihnúť epizódnu rolu v rodinnom filme Sám doma, aká bude jeho postava však nie je jasné.

zväčšiť Herec Macaulay Culkin a moderátorka Ellen... Foto: SITA/AP, Michael Rozman
People Macaulay Culkin Herec Macaulay Culkin a moderátorka Ellen DeGeneres na zábere z roku 2018 pod fotografiou z filmu Moja prvá láska.

O niečo úspešnejšia bola Anna Chlumsky, ktorá mala od herectva prestávku bezmála deväť rokov – medzi 1998 a 2007. Následne sa presadila predovšetkým v televízii. Známa je jej vedľajšia rola v komediálnom seriáli Viceprezidentka, za ktorú bola šesťkrát nominovaná na sošku EMMY. Účinkovala aj v seriáli Hannibal.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zmena #Macaulay Culkin #Anna Chlumsky #hviezdy po rokoch

+ Nezabúdajte na hydratáciu, vaše telo ju nevyhnutne potrebuje.
Dôležité rozhodnutia prinesú očakávané zisky....

+ Správajte sa disciplinovane, pomôže vám v tom aj cvičenie.
Napravte svoje chyby z minulosti, nie je to hanba....