Dobré dievčatá snívajú o Thorovi a neposlušné? Ich sexy idol oslavuje 40!

Najväčšiu popularitu mu priniesla pravdepodobne postava poloboha Lokiho, ktorý večne súperí so svojím bratom Thorom a baží po moci. Na tomto stvárnení však fascinovalo najviac, že Loki nikdy nebol jednoznačný zloduch.

09.02.2021 13:00
debata (1)
Herec Tom Hiddleston (predstaviteľ Lokiho) na... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Herec Tom Hiddleston (predstaviteľ Lokiho) na premiére. Herec Tom Hiddleston (predstaviteľ Lokiho) na premiére.

Vďaka za to nepochybne patrí aj hercovi Tomovi Hiddlestonovi, ktorý postavu podľa komiksovej predlohy stvárnil v niekoľkých projektoch z marvelovského univerza. V utorok 9. februára oslavuje okrúhle štyridsiate narodeniny.

Tom Hiddleston sa narodil 9. februára 1981 v Londýne a jeho kariéra sa začala najmä na divadelných doskách. V zozname úloh má niekoľko vyhlásených klasík, medzi nimi hry ako Ivanov od Čechova či Othelo od Williama Shakespeara. Popri účinkovaní v divadle sa pravidelne objavoval najmä v televíznych projektoch, seriáloch či napríklad ako sprievodný hlas dokumentov.

Tom Hiddleston si vyslúžil sošku pre...
Herci Tom Hiddleston a Tilda Swinton v Cannes.
+10Herečka Kat Dennings pózuje fotografom s...

Prelom prišiel práve v roku 2011 s rolou Lokiho v prvom filme Thor. Šarmantného Brita, ktorého v rámci filmového maskovania museli „zohyzdiť“ dlhšími čiernymi vlasmi, sa do projektu dostal po rozhodnutí režiséra Kennetha Branagha. Práve on mal pocit, že Hiddleston je najlepším adeptom na rolu zákerného, no pritom fascinujúco charizmatického poloboha. Napríklad magazín Empire označil jeho stvárnenie za jedno z najlepších stvárnení zloducha v histórii filmu.

Herec Tom Hiddleston ako Loki na zábere z filmu... Foto: SITA/AP
Film Summer Movies Preview Herec Tom Hiddleston ako Loki na zábere z filmu Avengers: Infinity War.

Úspech nenechal na seba dlho čakať a britský herec si túto rolu zopakoval v ďalších dvoch filmoch, ale tiež v prvom príbehu Avengers. Popri tom začali pribúdať ponuky z Hollywoodu. Hiddleston sa objavil vo filme Woodyho Allena Polnoc v Paríži ako spisovateľ Francis Scott Fitzgerald, zahral si vo vojnovej dráme Vojnový kôň od Stevena Spielberga či filmoch Deep Blue Sea, Crimson Peak alebo High-Rise či Kong_ Ostrov lebiek.

Jedným z ďalších jeho veľkých úspechov bola v roku 2016 televízna rola v minisérii The Night Manager od režisérky Susanne Bierovej. Získal za ňu Zlatý glóbus aj cenu EMMY. Túto rolu by si mal zopakovať v pripravovanej druhej sérii.

Toma Hiddlestona spájali aj s kolegyňou... Foto: SITA/AP, Rich Fury
Tom Hiddleston a Elizabeth Olsen Toma Hiddlestona spájali aj s kolegyňou Elizabeth Olsenovou.

Rovnako však herca znovu čaká postava Lokiho. Ten totiž dostane vlastný seriál v produkcii kanálu Disney+, ktorý momentálne každý týždeň premiéruje príbeh inej známej marvelovskej hrdinky – Scarlet Witch v podaní Elizabeth Olsenovej. Projekt Wanda Vision sa teší veľkej pozornosti divákov. S Olsenovou mal mať herec tiež románik v roku 2015.

Hiddlestonovo súkromie je aj napriek jeho povesti sexidolu pomerne málo rozoberaný bulvárnymi médiami. Výnimkou bolo len obdobie, keď krátky čas tvoril pár so speváčkou Taylor Swiftovou. Dvojica sa však o niekoľko mesiacov rozišla. Momentálne by mal tvoriť už dlhší čas pár so Zawe Ashtonovou, ani jeden však tieto informácie nekomentujú. V zozname jeho údajných partneriek figurujú aj mená slávnych kolegýň ako Jessica Chastain či Kat Dennings alebo Priyanka Chopra.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #kariéra #film #oslava #rola #Tom Hiddleston #Loki #jubileá hviezd

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...