Keď zachraňoval Willyho, plakali malí aj veľkí! Slávny Jesse je štyridsiatnik, spoznali by ste ho?

Film Zachráňte Willyho z roku 1993 urobil z večera do rána hviezdu z 13-ročného Jasona Jamesa Richtera.

12.02.2021 00:00
Jason James Richter Foto:
Jason James Richter vo filme Zachráňte Willyho!
debata (5)

Pri filme Zachráňte Willyho nezostalo jedno oko suché! Dojímavý príbeh o kosatke zasiahol malých aj veľkých. A z hlavného hrdinu, detského herca Jasona Jamesa Richtera, spravil film z večera do rána hviezdu.

Rodák z Oregonu, ktorý istý čas žil s rodičmi na Havajských ostrovoch, sa o filmové a seriálové roly v Los Angeles snažil už ako 10-ročný. Zahral si v niekoľkých reklamách a mal epizódnu rolu v seriáli, ale náhly zlom v jeho kariére prišiel v roku 1993. Vtedy 13-ročný chlapec dostal filmovú postavu menom Jesse, o ktorú sa spolu s ním pokúšalo 4 000 iných malých hercov.

Herec Jason James Richter. Foto: SHUTTERSTOCK
Jason James Richter Herec Jason James Richter.

Nasledovali aj dve pokračovania mega-úspešného filmu, jeho honorár za snímku Zachráňte Willyho 2 v roku 1995 predstavoval rovný milión dolárov. V roku 1995 si Jason ešte zahral vo filme Nekonečný príbeh 3, v roku 1997 sa objavil v populárnom seriáli Sabrina – mladá čarodejnica. V roku 1998 sa ukázal pred kamerami filmu Rieka, ktorá spája, po ktorej sa ako filmový herec odmlčal na dlhých 10 rokov.

Pred filmové kamery sa vrátil v roku 2010 v snímke Tekken – Boj o život. V roku 2018 bolo o ňom počuť opäť, ale nie v súvislosti s jeho prácou. Dostal sa do väzenia potom, čo sa vystupňovala hádka s jeho priateľkou a do cely sa dostal pre vandalizmus a domáce násilie. Po dohode ho prepustili na kauciu, obvinenie z domáceho násilia bolo stiahnuté a hercovi zostalo na krku „len“ obvinenie z vandalizmu.

Herec Jason James Richter. Foto: SHUTTERSTOCK
Jason James Richter Herec Jason James Richter.

Rok 2020 mu priniesol rolu po boku veľkých hviezd súčasnosti ako Rami Malek, Jared Leto či Natalie Morales, išlo o snímku Malé veci (The Little Things), zahral si v nej detektíva Dennisa Williamsa. Herec Jason James Richter oslávil 29. januára 41 rokov, doposiaľ sa neoženil.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Zachráňte Willyho

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...