Mrcha, akú ste na obrazovke už dlho nevideli! A pritom Pike (asi) nebola prvá voľba

S oscarovou nomináciou (na konte má zatiaľ jednu) sa jej zatiaľ nepošťastilo. Aj v najnovšej úlohe však britská herečka Rosamund Pike potvrdzuje, že je obrovský talent.

25.02.2021 00:00
Film Review - I Care A Lot Foto: ,
Herečka Rosamund Pike na zábere z filmu I Care A Lot.
debata

Charizmatická blondínka si zahrala v novinke I care a lot z produkcie Netflix – v príbehu, ktorý vzbudzuje emócie, znechutenie, ale aj sklamanie mnohých divákov. Dôvodom je, že hlavná hrdinka je bezškrupulózna a bezohľadná biznismenka, ktorá sa rozhodla zarábať na starších ľuďoch a vďaka ohybnému systému a právnym možnostiam sa jej to aj veľmi dobre darí.

V rozhovore pre magazín Vogue si Pike zaspomínala na prvé stretnutie so scenáristom a režisérom J. Blakesonom. „Čítala som jeho scenár a povedala mu, že to je asi ten najvzrušujúcejší ženský charakter, o akom som čítala za posledné roky. Odpovedal mi, že vždy sa mu páčila moja práca a že teda, či nezájdeme na večeru, Rolu do filmu mi ponúkli asi až o päť-šesť mesiacov neskôr,“ prezradila 42-ročná „ľadová blondínka“.

Priznala sa, že to ju prinútilo myslieť si, že asi nebola prvá voľba na rolu hrdinky Marly Graysonovej, ktorá stojí v centre netradičného (no nie nereálneho) príbehu. „Ale nikdy som sa nebála byť druhá alebo tretia voľba v poradí. Vo filmovom biznise sa nemôžete trápiť nejakou hrdosťou v súvislosti s tým, ktorú v poradí si vás vybrali. Musíte využiť všetky dobré príležitosti,“ komentovala Pike.

Diváci herečku poznajú napríklad aj zo snímky Pokánie či hitu Pýcha a predsudok. Za rolu v trileri Stratené dievča v réžii Davida Finchera získala svoju prvú a zatiaľ jedinú nomináciu na Oscara. S rolami vo filme Súkromná vojna, Stratené dievča a najnovšie aj I care a lot je však trojnásobnou nominantkou na cenu Zlatý glóbus.

Či práve tú poslednú, za hit z produkcie Netflixu, premení na úspech, sa ukáže už v nedeľu 28. februára, keď rozdajú ceny Hollywoodskej asociácie zahraničných novinárov, ktorá rozhoduje o víťazoch Zlatých glóbusov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #film #Rosamund Pike #netflix #hit #Zlatý glóbus

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....