Plakali ste pri Kučeravej Sue? Film vznikol pred 30-timi rokmi, jeho hrdinku by ste dnes nespoznali

Len málokto pri filme Kučeravá Sue neronil slzy. 9-ročné dievčatko s nádhernými vlasmi a rozkošným úsmevom dostalo každého.

25.02.2021 00:00
Alisan Porter Foto:
Kučeravá Sue (Curly Sue) v podaní detskej herečky Alisan Porter (1991).
debata (2)

Príbeh filmu z 90-tych rokov sa točil okolo Sue a jej nevlastného otca Billa, ktorí boli tulákmi. Malými podvodmi a krádežami sa snažia prežiť. Za pomoci starého triku, keď Bill predstiera, že ho zrazilo auto, sa mu podarí z vydesenej vodičky Grey Ellisonovej vymámiť večeru. Po noci strávenej v nocľahárni sa obaja tuláci znovu stretnú s Grey, ktorá tento raz Billa zrazí naozaj. Mladá žena, ktorá je krásna, úspešná a bohatá právnička, pozve Billa a jeho kučeravé dievča k sebe domov. A dojímavý príbeh so šťastným koncom sa začína…

Film sa na slovenské obrazovky pravidelne vracia a tak pre mnohých môže byť prekvapením, že prvý raz sa k divákom dostal v roku 1991, čiže pred troma desaťročiami. Hlavné roly „dospelákov“ si vtedy zahrali Jim Belushi a Kelly Lynch. Príbeh by však rozhodne nebol taký populárny bez skvelej detskej herečky Alisan Porterovej, ktorá stvárnila kučeravú Sue.

Herečka Alisan Porter v roku 2019. Foto: Profimedia
Alisan Porter Herečka Alisan Porter v roku 2019.

Dievčatko sa pred kamery snímky, pod ktorú je podpísaný režisér a scenárista John Hughes (okrem iného napísal scenáre k filmom ako Sám doma, Beethoven či 101 dalmatíncov) postavilo ako 9-ročné. Pritom pre Alisan Porterovú nešlo o prvú rolu, pred seriálovými kamerami sa objavila už ako ročné bábätko. V roku 1989 si zahrala vo filme Rodičovstvo, v ktorom hviezdili Dianne Wiest a Steve Martin.

Ako čas plynul, herečka Alisan Porter sa síce pred kamerami objavovala, ale veľa vody vo svete filmu nenamútila, na svojom konte nemá ani dvadsiatku filmových či seriálových rolí. Neskôr sa vrhla sa na spevácku kariéru, zahrala si v niekoľkých muzikáloch na Broadway. Z času na čas sa objaví na spoločenských podujatiach, ale kučeravé dievčatko zo začiatku 90-tych rokov už nepripomína. Herečka niekoľkokrát zmenila imidž – vyskúšala blond aj hnedé vlasy, experimentovala aj s ich dĺžkou.

Alisan Porter a jej dve ratolesti v roku 2014. Foto: SHUTTERSTOCK
Alisan Porter Alisan Porter a jej dve ratolesti v roku 2014.

V roku 2014 priznala, že bojovala s alkoholom a je abstinujúcou alkoholičkou. Herečka je dvojnásobnou mamou, za sebou má jedno nevydarené manželstvo, ktoré trvalo v rokoch 2012 až 2018.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Alisan Porter #Kučeravá Sue

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....