Herečka Erivo stvárnila Arethu Franklin! Podoba je úžasná a výkon? Možno na cenu!

Stvárnenie speváčky Aretha Franklinovej v seriáli stanice National Geographic by mohlo priniesť Britke Cynthii Erivovej ďalšiu televíznu cenu Emmy.

03.03.2021 10:01
debata
Herečka Cynthia Erivo ako speváčka Aretha... Foto: SITA/AP, Richard DuCree/National Geographic via AP
Cynthia Erivo ako speváčka Aretha Franklin Herečka Cynthia Erivo ako speváčka Aretha Franklin na zábere zo seriálu stanice National Geographic pod názvom Genius: Aretha.

Erivo ju prvýkrát dostala za výkon v broadwayskom muzikáli The Color Purple. Okrem ceny Emmy za výkon v tomto projekte má aj divadelnú cenu Tony aj hudobnú cenu Grammy. Práve stvárnenie slávnej americkej speváčky, ktorá zomrela v roku 2018 a ktorý nakrútila stanica National Geographic, by mohol byť pre Erivovú ďalším úspechom. Naznačujú to aj prvé ohlasy kritiko po zhliadnutí pilotnej epizódy. NatGeo začne osemdielny seriál o nej vysielať 21. marca, informovala agentúra AP.

Herečka Cynthia Erivo ako speváčka Aretha...
Herečka Cynthia Erivo ako speváčka Aretha...
+4Herečka Cynthia Erivo ako speváčka Aretha...

V roku 2019 na udeľovaní Emmy zaspievala Franklinovej pieseň Is not No Way, ktorá je vraj jej slabosťou, a krátko potom jej zavolala produkcia National Geographic, ktorá v rámci relácií Genius plánovala sériu o Franklinovej. „Povedala som vtedy niečo ako ‚Prosím?‘,“ povedala Erivo v rozhovore s agentúrou AP. NatGeo vtedy dokončila projekt o Albertovi Einsteinovi a Pablovi Picassovi (stvárnil ho antonio Banderas) a chystala sa na Franklinovú.

V rozhovore Erivo uviedla, že Franklin dokázala o veciach komunikovať prostredníctvom piesní, a to aj v prípade, ak ich prevzala od niekoho iného. „Neviem, či ľudia vedia, že skladba Respect nebola pôvodne jej.“

Erivo sa s Franklinovou stretla dvakrát a na otázku, či váhala, či má úlohu v seriáli prijať, povedala: „Chcete to urobiť s čo najvyššou profesionálnou česťou. Aretha Franklin je len jedna, ale vy môžete do toho stvárnenia vložiť čo najviac pôvabu a pravdy a prerozprávať ten príbeh správne.“

O Franklinovej bol zároveň natočený aj film, v ktorom speváčku stvárnila držiteľka Oscara a speváčka Jennifer Hudson a ktorý sa začne premietať v auguste.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rola #Aretha Franklin #stvárnenie #Cynthia Erivo

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....