Dosť bolo negatívnych správ! RTVS robí prekvapivý krok, toto sú tváre novej relácie

Množstvo smutných, tragických aj stresujúcich správ sa na divákov valí doslova z obrazovky každej televíznej stanice na Slovensku. Odrážajú realitu. Ale tá môže byť podľa RTVS aj príjemnejšia.

04.03.2021 00:00
debata (8)
zväčšiť Moderátorka Daniela Simanová a jej kolega... Foto: RTVS
Daniela Simanova a Viliam Hauzer RTVS Spravy bez kravaty Moderátorka Daniela Simanová a jej kolega Viliam Hauser sú tvárami relácie Správy bez kravaty.

Práve táto myšlienka stojí za ideou novej spravodajskej relácie, ktorú sa verejnoprávna televízia rozhodla pre svojich divákov pripraviť. Zatiaľ v týždňovej periodicite.

Formát s názvom Správy bez kravaty bude vysielaný každý piatok po 22. hodine a jeho úlohou je vyvážiť záplavu negatívnych, vážnych a smutných tém. „Správy bez kravaty nemajú divákov rozladiť, ale práve naopak – pozitívne ich naladiť,“ uviedol pre médiá tímlíder zahraničného spravodajstva a moderátor Viliam Hauzer.

Na nový formát sa vraj veľmi teší, pred kamerami sa však neobjaví sám. Posilou je sympatická moderátorka Daniela Simanová. „Divákov chceme motivovať k tomu, že aj sami môžu prispieť k zlepšeniu spoločenskej nálady. Každý z nás, minimálne svojim pozitívnym postojom, môže priniesť do spoločnosti určitú dávku dobrej energie,“ skonštatovala Simanová.

Moderátorka Daniela Simanová bude novou tvárou... Foto: RTVS
Moderátorka Daniela Simanová bude novou tvárou relácie Správy bez kravaty. Moderátorka Daniela Simanová bude novou tvárou relácie Správy bez kravaty.

Dvojicu čaká trinásťminútové vysielanie, ktoré prinesie okrem dôležitých informácií, príspevkov z práce záchranárov, hasičov či polície aj zaujímavého hosťa. Ten predstaví odbornú či inú zložitú aktuálnu tému odľahčenou formou tak, aby jej porozumel naozaj každý. Súčasťou novej spravodajskej relácie budú aj rozhovory s influencermi či príspevky od divákov. Náročné spravodajské témy, analýzy ani politika sa v novej relácii objavovať nebudú. Správy bez kravaty sa budú prioritne venovať zaujímavým témam z oblasti vedy, techniky, prírody, kultúry, histórie či vesmíru.

zväčšiť Moderátorka Daniela Simanová a jej kolega... Foto: RTVS
Moderátorka Daniela Simanová a jej kolega Viliam Hauser sú tvárami relácie Správy bez kravaty. Moderátorka Daniela Simanová a jej kolega Viliam Hauser sú tvárami relácie Správy bez kravaty.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #spravodajstvo #realita #Daniela Simanová #Viliam Hauser

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...