Merčiak sa teší z popularity šou Čo ja viem! Vedomosti si u neho otestuje Kali aj Lašák

Ôsma séria zábavno-súťažnej šou Čo ja viem prinesie kvôli aktuálnej pandémii koronavírusu aj niekoľko zmien.

15.03.2021 00:00
Marcel Merčiak Foto:
Marcel Merčiak v relácii Čo ja viem.
debata (1)

V piatok 19. marca dostane na Jednotke priestor kombinácia skvelej zábavy, otázok a odpovedí z rôznych oblastí. „Fascinuje ma ohlas tejto relácie medzi televíznymi divákmi. Štartuje ôsma séria, čím sa potvrdzuje jej obľúbenosť. Páči sa mi, že sa stretávame so zaujímavými informáciami, s novými, nepoznanými alebo menej známymi skutočnosťami, že si súťažiaci aj diváci môžu neustále rozširovať vedomostný obzor,“ teší sa na novú sériu moderátor Marcel Merčiak.

Ôsma séria zábavno-súťažnej šou Čo ja viem však prinesie kvôli aktuálnej pandémii koronavírusu aj niekoľko zmien. „V publiku bude podstatne menej študentov a zároveň boli medzi nimi dodržané výrazné rozostupy. Súťažiaci – vysokoškolskí študenti v publiku sa môžu tešiť na zaujímavé výhry, tentokrát už nielen v podobe smart telefónov, ale aj iných smart zariadení, napríklad hodiniek a podobne. Samozrejme, víťaz si aj v tejto sérii odnáša aj finančnú výhru. A čo je najdôležitejšie, opäť poputujú krásne finančné sumy aj na zmysluplné charitatívne účely, čo je vlastne jeden z hlavných cieľov programu,“ povedal Mikuláš Michelčík, dramaturg relácie.

Nakrúcanie novej série prebehlo počas februára. Zúčastnilo sa ho 60 študentov, ktorí boli prítomní priamo v štúdiu. Štáb pritom dodržiaval prísne hygienické a bezpečnostné opatrenia. Každý, kto bol na nakrúcaní prítomný, bol v každý deň výroby relácie podrobený testovaniu.

Dvanásť nových častí už tradične ponúkne divákom možnosť zapojiť sa priamo do súťaže aj divákom pri televíznych obrazovkách. V aktuálnej pandemickej situácii je o to viac atraktívny interaktívny prvok súťaže, pri obrazovkách si môžu totiž spestriť piatkové večery celé rodiny a jednotliví členovia domácností môžu vďaka mobilnej aplikácii súťažiť medzi sebou.

"Budú si môcť klasicky otestovať svoje vedomosti v pohodlí domova a vyskúšať si tak, aké to je súťažiť v televíznej súťaži. A to takmer za rovnakých podmienok ako súťažiaci v štúdiu,” povedal Mikuláš Michelčík a dodal, že je potrebné si bezplatne stiahnuť aplikáciu Čo ja viem z App Store či Google play, prípadne aktualizovať minuloročnú verziu. Ak po skončení kvízu súťažiaci pri obrazovkách zadajú v aplikácii aj svoju emailovú adresu, budú po každej odvysielanej časti zaradení do žrebovania o smartfón.

V šou sa proti sebe postavia tri známe osobnosti Slovenska a študenti. Úlohou všetkých súťažiacich bude odpovedať na otázky týkajúce sa všeobecných vedomostí z oblastí od hudby, cez históriu, až po vedeckú oblasť. V prvej epizóde 8. série budú známymi hosťami Slávka Halčáková, Kali a Ján Lašák.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Marcel Merčiak #Čo ja viem

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...