Fakt nerozmýšľal? Princ Harry dal rozhovor televízii, ktorá zverejnila foto jeho mŕtvej mamy

O tom, že po minulotýždňovom odvysielaní rozhovoru moderátorky Oprah Winfreyovej s princom Harrym a jeho manželkou Meghan Markleovou výrazne pár klesla popularita, už informovali médiá po celom svete. Jeden detail však mnohé prehliadli.

16.03.2021 00:00
12 odhalení z dokumentu Harry & Meghan Foto: ,
Princ Harry a jeho manželka Meghan, vojvodkyňa zo Sussexu na zábere zo špeciálneho rozhovoru s moderátorkou Oprah Winfreyovou.
debata (3)

Mladší z vnukov britskej kráľovnej Alžbety II. rozhovorom rozpútal nevôľu svojich krajanov a výrazne si poškodil svoje renomé. To všetko pritom urobil v rámci kroku, ktorý zostáva nepochopený nielen bežnými divákmi, ale najmä mnohými jeho blízkymi. Rozhovor totiž odvysielala televízia CBS, ktorá ako jediná kedysi priniesla záber Harryho mŕtvej matky – princeznej Diany po tragickej autonehode v Paríži v roku 1997.

Zverejnenie tejto fotografie sa na obrazovke CBS odohralo v roku 2004 v rámci dokumentu Diana's Secrets a televízia bola vôbec prvým vysielateľom, ktorý takýto záber zverejnil. V tom čase princ Charles aj obaja jeho synovia, princ William aj princ Harry vydali vyhlásenie, v ktorom uviedli, že sú „hlboko zarmútení nad tým, na aké dno televízia siahla za účelom zisku“. Znechutenie a šok v tom čase vyjadril aj Dianin brat, Charles Spencer. Fotografiu dodnes nezverejnilo žiadne britské tlačené médium.

Vojvodkyňa Meghan na zábere z rozhovoru s...
Vojvodkyňa Meghan a jej manžel princ Harry na...
+211. FAKT: Meghan Markle v dokumente Netflixu...

To, že Harry poskytol so svojou manželkou exkluzívne bezmála dve hodiny trvajúce interview pre televíziu, ktorá kedysi divákom odtajnila šokujúci záber z autonehody, je podľa mnohých smutné, skľučujúce či úbohé.

„Pre princa Harryho je to dosť trápne. Ako by mohol spolupracovať s organizáciou, ktorá pred niekoľkými rokmi ako jediná zverejnila hlboko znepokojujúcu fotografiu okamihu smrti jeho matky,“ citoval britský Daily Mail Huga Vickersa, ktorý je autorom kráľovských biografií. "Je to od neho dosť pokrytecké. Predpokladám, že si to nepamätal, alebo možno nemal na výber kvôli podpísaným zmluvám? Keby mu palác stále radil, všimli by si také veci na kilometre ďaleko,“ dodal ešte Vickers.

Bývalý tlačový tajomník Buckinghamského paláca Dickie Arbiter tiež podľa britského Daily Mail uviedol, že problémom amerických televízií je snaha o zisky. „Nepoznajú žiadnu slušnosť. V roku 2004 uverejnili fotografiu, ktorej obsah bol veľmi necitlivý a jeho zverejnenie absolútne neúctivé. V roku 2021 prebieha dvojhodinový rozhovor s Meghan a Harrym. Ale oboje si zarobilo veľa peňazí,“ komentoval pre portál Arbiter.

Zatiaľ, čo v čase pred inkriminovaným rozhovorom sa popularita páru Harry a Meghan mierne zvyšovala, po jeho odvysielaní klesla na doteraz najnižšiu úroveň. Obľuba Harryho sa oproti 2. marcu znížila o 15 percentuálnych bodov a podľa YouGov je prvýkrát v Spojenom kráľovstve viac tých, ktorí ho vidia negatívne, než tých, ktorí k nemu prechovávajú sympatie. Podobne negatívny trend je zjavný aj u Meghan, ktorá však už pred rozhovorom bola nesympatická viac ako polovici Britov.

Vojvodkyňa Kate počas návštevy "School21", na...
Vojvodkyňa Kate počas návštevy "School21", na...
+3Vojvodkyňa Kate počas návštevy "School21", na...

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #princ Harry #úmrtie #Oprah Winfrey #princezná Diana #CBS #vojvodkyňa Meghan

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...