Ako Perseus v Súboji titanov očaril pred 40-timi rokmi! A čo dnes? Červeným kobercom sa nevyhýba

Slávny film Súboj titanov sa k divákom dostal v roku 1981. Rolu udatného Persea stvárnil americký herec Harry Hamlin.

22.03.2021 00:00
Harry Hamlin Foto:
Harry Hamlin ako Perseus a Judi Bowker ako Andromeda v roku 1981 v Súboji titanov.
debata (5)

Napínavý príbeh si okamžite získal fanúšikov po celom svete, popularitu a obdiv na najbližšie roky priniesol aj jeho hlavnému hrdinovi, filmovému Perseovi. Toho si zahral americký herec Harry Hamlin, ktorá mal v čase premiéry snímky 30 rokov. Pritom nebol prvou voľbou tvorcov filmu, pre túto rolu sa uvažovalo o menách ako Malcolm McDowell, Michael York a Richard Chamberlain. K divákom vo východnej Európe sa snímka dostala s istým oneskorením, príbeh si mohli pozrieť až v roku 1985.

Hamlin, Rodák z Pasadeny, už o pár mesiacov, v októbri, oslávi okrúhlu 70-ku. Stále sa objavuje pred kamerami, aj na červených kobercoch, najmä po boku svojej manželky, seriálovej hviezdy Lisy Rinna. Jeho herecká kariéra, počas ktorej stvárnil vyše 80 filmových či televíznych úloh, mu priniesla štyri nominácie na Zlatý glóbus. Za rolu v seriáli Mad Men (2007–2015) získal nomináciu na cenu Emmy.

Lisa Rinna a Harry Hamlin v roku 2020 v Los... Foto: SITA/AP, Richard Shotwell
Lisa Rinna a Harry Hamlin Lisa Rinna a Harry Hamlin v roku 2020 v Los Angeles.

A hoci s hviezdou seriálu Melrose Place, Lisou Rinna (57), je herec ženatý už takmer 25 rokov (vzali sa v roku 1997), po svojom boku mal iné slávne herecké kolegyne. Hamlin sa v roku 1987 stal najsexi mužom planéty podľa magazínu People a tak nemal o záujem žien núdzu. Za sebou má dve nevydarené manželstvá, aktuálne žije po boku svojej tretej ženy, už spomínanej herečky Lisy Rinna. S ňou vychováva dve dcéry, Delilah a Ameliu. V roku 2010 sa manželia objavili v doku-sérii s názvom „Harry Loves Lisa“, ktorá mapovala ich život počas šiestich epizód.

Lisa Rinna a jej manžel Harry Hamlin na...
Harry Hamlin v roku 2007.
+3Harry Hamlin a Lisa Rena počas oscarovej párty...

Ale za zmienku rozhodne stoja aj jeho predošlé vzťahy. Len jeden rok (1991 – 1992) trvalo jeho manželstvo s blondínkou Nicollette Sheridanovou, ktorá sa preslávila v seriáli Zúfalé manželky. Jeho prvou manželkou bola takisto herečka, Laura Johnson.

Za zmienku stojí určite aj jeho niekoľkoročný vzťah (1979 až 1983) so slávnou Bond-girl, herečkou Ursulou Andressovou (85), ktorá bola v čase ich vzťahu od neho staršia o pätnásť rokov. Z ich lásky sa v roku 1980 narodil syn Dimitri Hamlin. Pár sa zoznámil práve počas nakrúcania snímky Súboj titanov, v ktorom Andress hrala Afroditu.

V roku 2010 sa k divákom dostala nová verzia snímky s identickým názvom, v ktorej si Persea zahral herec Sam Worthington. Film si, napriek hviezdnemu obsadeniu (Liam Neeson, Ralph Fiennes, Gemma Artenton) vyslúžil skôr kritiku ako pochvalné recenzie.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Lisa Rinna #Ursula Andress #Harry Hamlin #Súboj titanov

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...