Najdrahší film Netflixu sa bude nakrúcať v Prahe! V hlavnej úlohe fešák Gosling

Pripravovaný triller The Gray Man s hercom Ryanom Goslingom v hlavnej úlohe, ktorý bude doteraz najdrahším filmom z produkcie streamovacej spoločnosti Netflix, sa bude sčasti natáčať v Prahe.

22.03.2021 05:00
debata
Herec Ryan Gosling. Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Herec Ryan Gosling stvárnil Neila Armstronga. Herec Ryan Gosling.

Informoval o tom server magazínu Variety, podľa ktorého chce režisérske duo bratov Russoovcov využiť temné pražské zákutia, skúsené produkčné spoločnosti aj finančné stimuly českého štátu.

Miestnym partnerom pri nakrúcaní bude firma Stillking, ktorá už predtým pracovala napríklad na bondovke Casino Royale. Snímka bude rozprávať príbeh zabijaka, ktorý utiekol zo služieb americkej Ústrednej spravodajskej služby (CIA). Okrem Goslinga v ňom účinkuje napríklad Chris Evans, Jessica Henwick, Wagner Moura či Billy Bob Thornton.

Projekt má rozpočet okolo 200 miliónov dolárov a prekoná tak asi o 40 miliónov dolárov náklady na snímku Ír režiséra Martina Scorseseho, ktorý teraz drží prvenstvo ako najdrahší film z dielne Netflixu.

Predlohou pre scenár je rovnomenná séria kníh spisovateľa Marka Greanyho. Tvorcovia filmu pritom dúfajú, že prvá snímka zaznamená úspech, a umožní tak vznik niekoľkých ďalších dielov filmového spracovania.

Štáb teraz nakrúca v Los Angeles, do Prahy sa zrejme presunie koncom apríla. Netflix zatiaľ neoznámil, kedy bude mať film na jeho platforme premiéru. Neočakáva sa však do konca tohto roka.

V Prahe sa už niekoľko týždňov nachádza britská herečka Gillian Anderson, ktorá tu nakrúca novinku White Bird: A Wonder Story v réžii Marka Forstera. Do Česka sa už pred viac ako rokom presťahovala aj herečka Rosamunde Pike, ktorá tu nakrúcala seriál The Wheel of Time. Po prerušení pre pandémiu v krajine zostala a čaká na znovuobnovenie produkcie. V minulosti v Prahe seriál Carnival Row nakrúcal aj herec Orlando Bloom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Praha #nakrúcanie #netflix #Ryan Gosling

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...