Namiesto zodpovednosti fotky z Maldív?! Na Cibulkovú čakali v RTVS tvrdé slová

Relácia Silná zostava na obrazovke RTVS iba tri týždne pokračuje s novou zostavou dvojice komoderátoriek, ale už sa dočkala slušnej diváckej odozvy. Vo štvrtok večer bola hosťom živej talk-šou bývalá tenistka Dominika Cibulková a jej účasť prilákala k obrazovkám množstvo divákov.

19.03.2021 11:27 , aktualizované: 14:06
 DSC9251 Foto:
Moderátorka Veronika Cifrová Ostrihoňová (vľavo) spovedala v relácii Silná zostava aj tenistku Dominiku Cibulkovú.
debata (135)

Cibulkovú si do relácie pozvali v rámci témy Z okresu vyjsť nemôžeme, exotiku dovolenú máme. Keďže sa tenistka len nedávno vrátila z dovolenky na exotických Maldivách, kam odcestovala s manželom a deväťmesačným synom, v štúdiu bola akoby hlasom tých, ktorí dovolenky v zahraničí schvaľujú. Diskusia, do ktorej sa s ňou pustila moderárotorka Veronika Cifrová Ostrihoňová, jej kolegyňa Simona Salátová, ale aj epidemiologička Alexandra Bražinová či politologička Aneta Világi, však nevyznela veľmi v prospech bývalej športovkyne.

Video
Zdroj: RTVS

Rázny postoj zaujala vo svojich otázkach najmä Simona Salátová, ktorá Cibulkovej pripomenula, že vysiela voči verejnosti a ľuďom signály, ktoré môžu byť vnímané naozaj negatívne. „Mne to príde úplne absurdné, že sa o tom rozprávame na pozadí toho, že ľudia, čo celý život makali a odvádzali dane na Slovensku, zomierajú osamelí v nemocniciach. Prepáč, ja nechápem, ako je možné postovať fotky prírody z Maldív. Ako sa cítiš pri tom,“ opýtala sa Cibulkovej spolumoderátorka relácie.

„Nemyslím si, že ten prístup bol zlý. Mám tiež veľa známych, ktorým dokonca aj zomreli starí rodičia na koronavírus. Aj som sa s nimi stretla a nebrali to, že ‚ježiš, ty si bola na dovolenke, ako si to mohla urobiť‘. Povedali mi, ‚Domi, super, oddýchli ste si, ako bolo, keby som mal tú možnosť, išiel by som aj ja‘. Takže sú dva uhly pohľadu, dva tábory a tak to vždycky bolo aj bude,“ odpovedala jej Cibulková. „Nie som osobnosť, ktorá by sa chcela zapáčiť každému a ani by som neklamala. Takže, keď som išla, preto som to dávala,“ vysvetlila, prečo zverejňovala zábery z dovolenky na sociálnej sieti.

Známa športovkyňa tvrdí, že nič neporušila a že sa cíti normálne. Jasný postoj voči jej chovaniu, hoci s o niečo umiernenejšími slovami vyjadrila epidemiologička Alexandra Bražinová, ktorá jej pripomenula napríklad nutnosť solidarity so zdravotníkmi v krízovej situácii celej krajiny.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Dominika Cibulkova (@domicibulkova)

Na pretras okrem cestovania prišla aj kauza predčasného očkovania. Cibulková rozhodne nie je jedinou známou Slovenkou, ktorá by v uplynulých mesiacoch cestovala za hranice (cez cestovné kancelárie vycestovali do zahraničia počas uplynulých mesiacov niekoľko desať tisíc Slovákov). Je však jasné, že práve jej predčasné očkovanie ju postavilo do pozície omnoho masívnejšie kritizovanej známej osobnosti než to je v prípade jej kolegov ako Zuzana Plačková, Separ či Majk Spirit.

Po kauze s očkovaním sa Cibulková verejne kajala a na pár hodín prišla tiež ako dobrovoľníčka pomáhať pri testovaní na koronavírus. Jej účasť výdatne zmonitorovali médiá, no ona sama na svojom Instagrame nezverejnila žiaden záber. Napriek tomu, že sa verejne vyjadrila, že sa pokúsi upozorňovať na zodpovednosť v rámci aktuálnej situácie.

„Zachytila som po tom očkovaní takú informáciu od teba, súvisela s tým, že sa práve v súvislosti s touto kauzou budeš snažiť viacej upozorňovať na tú zodpovednosť, pandemickú situáciu a zabraňovať šíriť hoaxy od pandémii. A to čo som ja ako konzument zatiaľ od teba videla sú fotky z Maldív. Aký je tvoj celkový postoj k tomu,“ nedala sa uchlácholiť Cibulkovej slovami Salátová, ktorá dokonca tenistke pripomenula, že ju v Bratislave stretla bez rúška, keď ešte ochranné masky boli povinné.

Moderátorka Veronika Cifrová Ostrihoňová v...
Zostava v Silnej zostave k téme o cestovaní do...
+3Komička a ko-moderátorka Simona Salátová v...

To už ale bolo jasné, že sa tenistka absolútne necíti vo svojej koži. Stratila niť a pôsobila veľmi roztržito a nervózne. Na záverečnú otázku od Veroniky Cifrovej Ostrihoňovej, však odpovedala tiež jasne. „Robila by si niečo inak s cestovaním? Cestovanie, zverejňovanie fotiek. Urobila by si to znova,“ opýtala sa jej nová tvár relácie Silná zostava v závere.

„Stopercentné neni nič a ja som bola naozaj presvedčená, že pokiaľ budeme zodpovední a budeme si dávať pozor, predsa len mám 9-mesačného syna. Takže sa nemôžem chovať nezodpovedne voči nemu aj voči mojej rodine. Ale urobila by som to opäť a stála by som si za týmto rozhodnutím,“ uzavrela 32-ročná tenistka.

Celú reláciu si môžete pozrieť v archíve RTVS na nasledujúcom lin­ku.

© Autorské práva vyhradené

135 debata chyba
Viac na túto tému: #cestovanie #Dominika Cibulková #Veronika Ostrihoňová #pandémia #Simona Salátová #silná zostava

+ Vyberajte vhodný typ hydratácie práve pre svoju pokožku.
Šetrite, avšak si dávajte pozor na čom šetríte....

+ Ostaňte dnes doma a oddýchnite si, potrebujete to.
Využívajte svoje odborne znalosti a osviežte si ich....