Pavlíková spomínala na Bednárika: Čo tak veľmi závidel Jamrichovi?

Herečka Eva Pavlíková prezradila niekoľko dôvodov, prečo sa vyštudovaný herec Jozef Bednárik napokon vydal inou cestou.

30.03.2021 14:30
Eva Pavlíková Foto:
Herečka Eva Pavlíková v šou Zlaté časy.
debata

Na Jozefa Bednárika si pred kamerami šou Zlaté časy zaspomínali herečka Eva Pavlíková a kostýmová výtvarníčka Ľudmila Várossová. Výrazná osobnosť slovenského divadla, režisér a herec Jozef Bednárik, zomrel v roku 2013 ako 65-ročný. Herečka Eva Pavlíková sa v spoločnosti Eleny Vacvalovej a Milana Lasicu rozhovorila aj o tom, ako ťažko Bednárik prežíval všetky divadelné premiéry. Aj po rokoch prežitých na divadelných doskách sa ho totiž stále „držala“ obrovská tréma.

Reč prišla aj na herectvo, ktoré Bednárik síce vyštudoval, napokon sa však vybral cestou režiséra. Herectvo študoval napríklad aj s obsadzovaným Dušanom Jamrichom. Ako podotkla Vacvalová, dvoch hercov predurčoval práve ich vzhľad na diametrálne odlišné úlohy (pozrite si video).

Video
ZDROJ: RTVS

„On závidel Dušanovi Jamrichovi, ktorého volali ‚tyčinka‘ a zväčša hral tých krásnych princov, šuhajov, ktorých dievčatá chcú. Beďo musel hrať tých, ktorí robia kotrmelce, ktorých večne kopú do ‚zadku‘, ku ktorým sa dievčatá prídu posťažovať, že ich ktosi nechce… Veľmi túžil hrať nejakého kladného princa,“ opísala s úsmevom Pavlíková a dodala: „V podstate stále hral tých nemilovaných mužov a musel byť svojím spôsobom neustále akčný. Aj na základe toho sa rozhodol, že už ho nebaví byť hercom.“

Celá šou Zlaté časy venovaná Jozefovi Bednárikovi sa k divákom dostane vo štvrtok večer na Jednotke.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jozef Bednárik #Eva Pavlíková

+ Robte niečo, preto aby sa vám aj naďalej žilo tak dobre ako doteraz.
Neodkladajte v práci niečo, čo môžete...

+ Venujte čas svojim koníčkom, zvýši to vašu životnú spokojnosť.
Úspory získajú na hodnote, ak ich múdro...