Pred 20-timi rokmi zažiarila vo filme Rebelové! Teraz je hviezdou Nového života

Herečka Betka Stanková oslavuje 31. marca 42 rokov. Výrazne na seba upozornila pred 20-timi rokmi, kedy si zahrala jednu z hlavných rolí vo filmovom muzikáli Rebelové režiséra Filipa Renča. Snímka mala premiéru vo februári 2001.

31.03.2021 12:00
debata

Hoci hlavnú rolu Terezky stvárnila iná Slovenka, Zuzana Norisová, krásna tmavovláska Stanková sa pred kamerou rozhodne nestratila. V Rebeloch stvárnila postavu temperamentnej Buginy.

Stanková sa udomácnila v Prahe, kde sa stala súčasťou mnohých projektov. Dlhý čas stála pred kamerou mimoriadne obľúbeného seriálu Českej televízie Vyprávěj, ale bola aj v hereckom tíme seriálu Přístav, ktorý vysielala Prima. V roku 2019 si zahrala vo filme Môj príbeh, v hlavnej úlohe s Vlastinou Svátkovou.

Alžbeta Stanková v seriáli Nový život. Foto: TV JOJ
alžbeta stanková, nový život, seriál nový život, Alžbeta Stanková v seriáli Nový život.

Dobre známa je aj slovenským divákom, aktuálne ju pravidelne vidia v seriáli televízie JOJ Nový život, ktorého súčasťou je od jeho prvej časti. Pred kamerami stvárňuje Alenu, jej partnerom je Milo Kráľ. Pod seriálom je okrem iných podpísaný aj režisér Honza Novák, práve s ním Stanková spolupracovala na spomínanom seriáli Prístav. Ale jej tvár sme pravidelne, dlhých päť rokov, vídali aj v seriáli Panelák.

Nový život sa vráti hneď po prázdninách s... Foto: TV JOJ
nový život, seriál nový život, milo kráľ, alžbeta stanková, Nový život sa vráti hneď po prázdninách s novými časťami.

Ako sa sama herečka a mama 8-ročnej dcérky Alžbetky vyjadrila v minulosti pre Pravdu, dlhodobé projekty jej vyhovujú najmä z tohto dôvodu: „Z ľudského hľadiska mám radšej dlhšie projekty, pri ktorých s kolegami trávite viac času, spoznáte sa…“ Aktuálne sa na JOJ-ke vysiela už tretia séria Nového života.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Alžbeta Stanková #Rebelové

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...