Svěrák dostal k narodeninám novú rolu: Je skoro ako ja, o trochu vtipnejší!

Deň po svojich narodeninách, ktoré oslavuje na Deň učiteľov 28. marca, začal Zdeněk Svěrák nakrúcať film Betlehemské svetlo, v ktorom si zahrá hlavnú úlohu.

02.04.2021 06:50
Zdeněk Svěrák Foto: ,
Scenárista a herec Zdeněk Svěrák.
debata (2)

„Film bude o hľadaní životnej harmónie, o hranici medzi vyrovnanosťou a rezignáciou, a túto ťažkú tému rozptýlime humorom, štylizáciou a veľkým nadhľadom,“ vysvetľuje režisér Jan Svěrák. Scenár vychádza z knižného bestselleru Povídky a Nové Povídky Zdeňka Svěráka a je rozprávaný ako príbeh o spisovateľovi, ktorému do bežného života vstupujú postavy z vlastných poviedok.

„Hrám spisovateľa Šejnohu,“ prezradil autor predlohy Zdeněk Svěrák. „Ten človek akoby mi z oka vypadol. Je len o trochu vtipnejší než ja,“ dodal 85-ročný dramatik, scenárista, herec, autor pesničkových textov a spisovateľ.

O špecifický vizuál filmu sa postará držiteľ ôsmich Českých levov a ďalších piatich nominácií kameraman Vladimír Smutný, ktorý spolupracoval so Svěrákovcami už na Koljovi pred 25 rokmi a rovnako tak oceňovaný architekt Ján Vlasák a kostýmová návrhárka Simona Rybáková. Strih celého filmu bude mať po prvý raz na starosti pokračovateľ rodinnej tradície, syn režiséra a vnuk hlavného predstaviteľa František Svěrák.

Hlavné postavy okrem Zdeňka Svěráka stvárnia Daniela Kolářová, Vojta Kotek a Tereza Ramba. V ďalších úlohách sa diváci môžu tešiť na Ondreja Vetchého, dánsku herečku Patríciu Schumann a Jitku Čvančarovú.

Nakrúcanie snímky Betlehemské svetlo potrvá od konca marca do mája prevažne v Prahe. Premiéru filmu tvorcovia plánujú na apríl roku 2022. Do slovenských kín film uvedie spoločnosť Magic Box Slovakia.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #novinka #láska #nakrúcanie #Zdeněk Svěrák #betlehemské svetlo

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...