Matásek sa vracia v seriáli Polda, jeho novým parťákom bude sympaťák Polívka

Jeden z najúspešnejších českých seriálov uplynulých rokov, ktorý si svojich divákov našiel aj na Slovensku - Polda s Davidom Matáskom v hlavnej úlohe, sa vracia s premiérovou štvrtou sériou.

06.04.2021 00:00
David Matásek Foto:
Herec David Matásek v seriáli Polda.
debata

Očakávaná štvrtá séria, v ktorej sa diváci znovu budú môcť stretnúť s trochu netradičným policajtom Michalom Břízom v podaní Davida Matáska, bude na kanáli vysielaná vždy v sobotu o 20.15 h a to už od 24. apríla.

Na konci tretej série, ktorej posledné epizódy vysiela Prima PLUS práve v týchto týždňoch v spomínanom sobotnom čase, odišiel Michal Bříza (David Matásek) od polície. Zistil totiž, že kolegovia mu celý čas tajili informácie o mužovi, ktorý ho pred dvadsiatimi rokmi postrelil a priviedol tak do kómy. Andrej (Igor Orozovič) tak dostane nového kolegu Vojtěcha (Vladimír Polívka). „Smial som sa, pretože si z toho už s Vladimírom robíme srandu. Nielen v Poldovi, ale keď ochoriem, vezme to za mňa Polívka. Ľudia si nás totiž šialene pletú,“ priznal s úsmevom Igor Orozovič.

Zatiaľ, čo Andrej bol nesmelým a poriadkumilovným policajtom, Vojta je v podstate mladším vydaním Michala Břízu. Sympatický drzý rebel, ktorý si nepotrpí na úradné postupy a ani na poriadok na stole. „Chvíľu som premýšľal, aký ten Vojta bude a trvalo mi, kým som na to prišiel. Je sarkastický, ironický, má zmysel pre humor a neustále sa s Michalom doťahujú, ale zároveň majú rovnaký spôsob riešenia prípadov,“ popisuje svojho Vojtěcha Urbana jeho predstaviteľ Vladimír Polívka.

Pre syna slávnych hercov Bolka Polívku a Chantal Poullain, ktorého môžu diváci vidieť aj v úspešnom seriáli Slunečná, nebola cesta do seriálu Polda úplne jasným rozhodnutím. „Nakrúcanie je veľmi časovo náročné, dosiaľ som nikdy takúto ponuku neprijal. Neľutujem to, ale a musím povedať, že som tým skutočne veľa získal. Robí sa tu dobrá práca, má to svoj humor a David Matásek, to je pridaná hodnota,“ zhodnotil Polívka.

„Musím povedať, že s ďalšou sériou som už nepočítal a je zaujímavé, že ponuka prišla na dotočnej. Teda niekoľko dní po skončení nakrúcania. Tam som si povedal, že to teda ešte skúsime, pokiaľ bude zo strany divákov záujem. Igor s tým už nesúhlasil, čo ma veľmi mrzelo, ale chápal som jeho dôvody,“ priznáva David Matásek, ktorý bol prekvapený informáciou, že jeho novým parťákom bude Vladimír Polívka. „Bolo mi povedané, že tá nová séria bude trochu iná, inak napísaná a po boku mi bude stáť Vladimír, ktorý nebude žiadnou náhradou, ale rovnocenným parťákom. Tešil som sa z toho a vedel som, že je to správna cesta.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #David Matásek #seriál Polda

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...