Láska Brendy a Dylana bola búrlivá! Rovnako, ako život oslávenkyne Shannen Dohertyovej! Má 50

Ako Brenda Walshová sa preslávila v seriáli Beverly Hills 90210. Herečka Shannen Doherty sa narodila 12. apríla 1971 v Memphise.

12.04.2021 00:00
Shannen Doherty Foto:
Shannen Doherty a Luke Perry ako Brenda a Dylan v seriáli Beverly Hills 90210.
debata

Po boku kolegov ako Luke Perry (Dylan), Jason Prestley (Brandon), Jennie Garth (Kelly), Ian Ziering (Steve), Tori Spelling (Donna), Brian Austin-Green (David) či Gabrielle Carteris (Andrea) sa stala idolom celej generácie mladých ľudí. Celkovo vzniklo desať sérií Beverly Hills 90210, počas ich vysielania sa však výrazne menilo seriálové obsadenie – niektorí herci vydržali vo všetkých sériách, prípad Shannen Dohertyovej to ale nebol. Pre jej problematické správanie aj konflikty so štábom musela seriál opustiť. Nálepky „herečka s ťažkou povahou“ sa už nezbavila. Príležitosti však napriek tomu ešte dostala.

Počas rokov, kedy hrala Brendu, sa však stala obdivovanou hviezdou Hollywoodu. Akoby aj nie – pred kamerami prežívala búrlivý vzťah s miláčikom dievčat po celom svete, Lukeom Perrym. Ich prvé nesmelé bozky, spoločný útek do Mexika či obavy z nechceného tehotenstva – to všetko prežívali milióny divákov po celom svete spolu s ňou. Dylana jej „napokon“ vyfúkla jej najlepšia kamarátka Kelly v podaní Jennie Garthovej. Zaľúbené okamihy slávnej dvojice Brenda a Dylan však dokážu aj po rokoch od konca seriálu stále rozplakať niekdajšie fanúšičky populárneho seriálu.

Herečka Shannen Doherty a herečka  Holly Marie... Foto: SHUTTERSTOCK
Shannen Doherty Herečka Shannen Doherty a herečka Holly Marie Combs v roku 2001 - kolegyne zo seriálu Čarodejnice.

Seriálový Dylan, herec Luke Perry, odišiel z tohto sveta nečakane v roku 2019. Pre niekdajších kolegov bolo jeho úmrtie doslova šokom. Po jeho smrti v roku 2019 herečka Shannen Doherty pre magazín People okrem iného povedala: „Spomínam si na toľko krásnych momentov s Lukeom, ktoré ma dokázali rozosmiať a ktoré navždy zostanú mojou súčasťou.“

Herečka Shannen Doherty a jej manžel Kurt... Foto: SHUTTERSTOCK
Shannen Doherty Herečka Shannen Doherty a jej manžel Kurt Iswarienko na zábere z roku 2011.

O takmer 30 rokov po premiére Beverly Hills 90210 sa celá zostava, ale už bez zosnulého Perryho, pokúsila o návrat v doku sérii BH 90210, ale fanúšikov tento počin výrazne nezaujal a televízia FOX projekt po prvej sérii stiahla.

Doherty bola po seriáli Beverly Hills 90210 súčasťou ďalšieho úspešného projektu – Čarodejnice (1998 – 2006). V ňom vystupovala ako Prue Halliwell, ale pre problémy s disciplínou aj s kolegyňami, najmä s herečkou Alyssou Milano, ju tvorcovia zo seriálu po troch rokoch „vyčiarkli“. Následne sa objavovala v televíznych filmoch, na slávu, ktorú jej vyniesli jej seriálové roly, sa však už nikdy „nedotiahla“.

Búrlivý nebol len jej pracovný život, ale aj ten súkromný. V roku 2011 sa pekná čiernovláska po tretí raz vydala, za manžela si zobrala fotografa celebrít Kurta Iswarienka. Svadba sa konala na v kalifornskom Malibu. Od septembra 1993 do apríla 1994 bola vydatá za Ashleyho Hamiltona, syna herca Georgea Hamiltona. Neskôr bola tiež sedem mesiacov manželkou producenta Ricka Solomona, ich manželstvo anulovali v roku 2003. Randila napríklad s hereckým kolegom zo seriálu Čarodejnice, Julianom McMahonom, v deväťdesiatych rokoch sa zasnúbila s hercom a producentom Robom Weissom. Médiá jej pripisovali aj krátky románik s hercom Markom Wahlbergom v roku 1992.

Herečka Shannen Doherty a jej manžel Kurt... Foto: SHUTTERSTOCK
Herečka Shannen Doherty. Herečka Shannen Doherty a jej manžel Kurt Iswarienko na zábere z roku 2016.

V roku 2015 herečka priznala vážnu diagnózu – rakovinu prsníka, kvôli chorobe podstúpila chemoterapiu aj mastektómiu. V roku 2016 o svojom náročnom boji, aj o tom, ako vnímala svoje telo po mastektómii, povedala: „Sú to len prsia. Ak to beriem v širších súvislostiach, je pre mňa dôležitejšie zostať nažive a zostarnúť s mojím manželom.“ Téma detí bola a je pre herečku bolestivá. O potomkov sa s tretím manželom snažili, ochorenie a užívanie hormónov však ich nádeje zmarili.

Shannen Doherty a Luke Perry ako Brenda a Dylan...
Herečka Shannen Doherty a herečka  Holly Marie...
+6Herečka Shannen Doherty na zábere z roku 2009.

Herečka sa s fanúšikmi delila o informácie o svojom boji s ochorením, ktoré boli dlhý čas pozitívne. V roku 2020 však prišla so smutným priznaním. Jej choroba sa vrátila. Herečka správu prezradila v relácii „Good Morning America“, opísala, že jej rakovina je vo štvrtom štádiu. Zároveň vtedy ozrejmila, že s ochorením bojuje už rok a diagnózu si nechávala pre seba, pretože prišiel na rad reboot spomínaného seriálu BH90210. Aktuálne sa herečka prihovára fanúšikom najmä cez sociálne siete, na Instagrame ju sleduje 1,8 milióna ľudí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #výročie #Shannen Doherty

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...