Michelle Hunziker parodovala Číňanov, dočkala sa tvrdej odozvy... Už sa kajá!

Možno patrí k obľúbeným televíznym tváram v Taliansku, ale teraz si poriadne zavarila. A dokonca na medzinárodnej úrovni. Michelle Hunzikerovú obviňujú z rasisticky motivovaných posmeškov a vyslúžila si poriadne tvrdú kritiku.

16.04.2021 00:00
debata (1)
Michelle Hunziker na archívnom zábere z roku 2019. Foto: SITA/AP, Luca Bruno
Italy Racism Michelle Hunziker na archívnom zábere z roku 2019.

Ako píše instagramový profil Diet Prada, v pondelok večer sa blondínka spoločne s kolegom Gerrym Scottim rozhodli uviesť v satirickej šou Striscia la Notizia segment venovaný vysunutému pracovisku talianskej televízie RAI v Pekingu. A urobili to asi najnevhodnejšou cestou.

Obaja si začali robiť žarty z výslovnosti, keď názov televízie z RAI zmenili na LAI a zároveň si pred kamerami priložili dlane k tvári a napodobňovali ázijské črty očí. V jednom momente takto Michelle Hunziker začala hovoriť nezmyselné slová.

Podľa informácií spoločnosti Auditel, ktorá meria sledovanosť programov talianskych televíznych staníc, si epizódu pozrelo viac ako 4,6 milióna divákov. Kritika prišla nielen z profilu na sociálnej sieti, ktorý sa venuje dianiu v oblasti módy, šoubiznisu či televízie a ktorý sleduje viac ako 2,7 milióna sledovateľov, ale objavili sa aj kritické ohlasy na internete. Sťažnosti mala zaznamenať samotná televízia.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Diet Prada ™ (@diet_prada)

Aj to pravdepodobne viedlo bývalú partnerku speváka Erosa Ramazzottiho k ospravedlneniu. „Ako vždy v mojej kariére, pozorne počúvam a každý deň sa učím z vašej spätnej väzby. Je mi hlboko ľúto, čo sa stalo a ospravedlňujem sa ľuďom, ktorých som urazila, nebol to môj úmysel. Zaviazala som sa k pozitívnym zmenám a vždy som bola proti akejkoľvek diskriminácii. Ďakujem, že mi pripomínate moju zodpovednosť,“ uviedla plavovláska na Instagrame. Od jej kolegu zatiaľ žiadna reakcia neprišla.

Hunziker sa už v minulosti zapojila do aktivít organizácií, ktoré pomáhajú ženám v prípade sexuálneho či psychického zneužívania. Sama priznala, že si podobnou skúsenosťou prešla, čo ju motivovalo pomáhať iným ženám. V Taliansku patrí medzi najznámejšie osobnosti a teší sa veľkej popularite, aj preto je pozitívne, že prijala v danej veci zodpovednosť. V Taliansku sa pre početnú ázijskú menšinu, ktorá žije predovšetkým na severe krajiny, v poslednom čase otvorili niekoľko polemík ohľadom spoločenských aj sociálnych zmien v krajine.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Čína #ospravedlnenie #Instagram #škandál #Michelle Hunziker #satira

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...