Rodina Gucciovcov sa hnevá na filmárov: Náš dedko nebol škaredý ako Al Pacino!

Pravnukom Guccia Gucciho, zakladateľa luxusného talianskeho módneho domu, sa podľa agentúry AP príliš nepozdáva chystaný film hollywoodskeho režiséra Ridleyho Scotta o ich rodine.

17.04.2021 00:00
Italy Al Pacino Gucci Movie Foto: ,
Herec Al Pacino odchádza z Palazzo Parigi v Miláne, kde nakrúcal scény nového filmu režiséra Ridleyho Scotta.
debata

Pripravovaná snímka s názvom The House of Gucci (Dom Gucci), v ktorom sa predstaví Lady Gaga, Adam Driver alebo Al Pacino, je založený na knihe o nájomnej vražde Gucciho pravnuka Maurizia z 90. rokov. Pravnučka Gucciho vyjadrila menom rodiny obavy, že film príliš zasahuje do súkromia Gucciho dedičov, spokojná nie je ani so skutočnosťou, že produkčná spoločnosť s rodinou nekomunikuje, alebo s výzorom Al Pacina, ktorý podľa nej nie je dosť pekný.

Maurizio Gucci, ktorý zdedil mnohomiliónový majetok rodinnej firmy, bol zavraždený v roku 1995. Vo vlečúcom sa procese bola nakoniec odsúdená za objednanie vraždy Mauriziova exmanželka Patrizia Reggianiová-Gucciová a strávila 16 rokov vo väzení.

Speváčka a herečka Lady Gaga vo svadobných...
Speváčka a herečka Lady Gaga vo svadobných...
+3Speváčka a herečka Lady Gaga vo svadobných...

Jedna z Mauriziových vzdialených sesterníc, Patrizia Gucci, sa ale bojí, že film nebude len opísaním skutočnej udalosti, ako ho inzerujú titulky, ale bude sa snažiť poodhaliť tiež niečo z osobného života Gucciho dedičov. „Sme naozaj sklamaní. Hovorím teraz v mene celej rodiny,“ oznámila.

„Kradnú nám našu rodinnú identitu, aby z toho mali zisk, aby zvýšili príjem hollywoodskeho priemyslu,“ uviedla nahnevaná dedička. „Môžeme hovoriť o všetkom. Ale je určitá hranica, ktorá nemôže byť prekročená,“ podčiarkla.

zväčšiť Speváčka a herečka Lady Gaga počas nakrúcania... Foto: SITA/AP, Luca Bruno
Italy Lady Gaga Gucci Movie Speváčka a herečka Lady Gaga počas nakrúcania filmu režiséra Ridleyho Scotta v Ríme. Príbeh je založený na skutočných udalostiach ohľadom zavraždenia Maurizia Gucciho v roku 1995.

K obavám rodiny prispieva podľa Gucciovej tiež skutočnosť, že produkčná spoločnosť s ňou o novom filme nekomunikuje. Spresnila, že kontaktovala manželku Ridleyho Scotta, Gianninu Faciovoú, ale nedostala od nej odpoveď. Faciová na začiatku nového milénia rokovala s rodinou o inom projekte, ktorý sa mal týkať role Patriziinho otca a dedka v preorientovaní značky na globálneho hráča na trhu s luxusným tovarom.

Patrizii Gucciovej sa ďalej nepáči, že kniha, z ktorej film vychádza, obsahuje podľa nej niektoré nepresnosti. Ani výber hercov jej nie je po chuti. Predovšetkým ju rozhorčilo, že jej dedka Alda Gucciho hrá Al Pacino. „Môj starý otec bol veľmi pohľadný, ako všetci Gucciovi. Vysoký, s modrými očami, veľmi elegantný. Hrá ho Al Pacino, ktorý v prvom rade nie je moc vysoký a na fotografiách (z natáčania) je malý, tučný a s kotletami, dosť škaredý,“ uviedla. Tiež postava Paola Gucciho, ktorý sa na fotografiách z natáčania objavuje s neupravenými vlasmi a v orgovánovom menčestrovom obleku, svojim výzorom vôbec nezodpovedá jej spomienkam. „Hrozné, hrozné, cítim sa dotknutá,“ uzavrela.

debata chyba
Viac na túto tému: #príbeh #Gucci #nakrúcanie #Ridley Scott #nepresnosť #pohoršenie

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...