Dedinka so 70 obyvateľmi a odrazu... Cruise na helikoptére aj skákajúc z vlaku!

Nakrúcanie akčného filmu Mission: Impossible muselo byť pozastavené niekoľkokrát. Dôvodom bola, samozrejme, pandémia. Tvorcovia sa však vrátila pred pár dňami do práce. Vybrali si maličkú anglickú dedinku a jej vlakovú stanicu.

23.04.2021 13:20
debata
Herec Tom Cruise s kolegyňou Hayley Atwellovou... Foto: SITA/AP, Danny Lawson
Britain Tom Cruise Herec Tom Cruise s kolegyňou Hayley Atwellovou na nakrúcaní siedmeho filmu zo série Mission: Impossible v Anglicku.

V Levishame, maličkej dedinke neďaleko národného parku North York Moors, ktorú podľa Wikipedie obýva len 70 domácich, mali posledné dni mimoriadne rušno. Na tamojšej vlakovej stanici totiž vzniklo niekoľko akčných scén, ktoré by mali v siedmom filme Mission: Impossible predstavovať zábery z Nórska.

Na mieste, samozrejme, nechýbala ani hlavná hviezda – 58-ročný Tom Cruise, ktorý opäť stvárni špičkového agenta Ethana Hunta. V hlavnej ženskej úlohe sa po jeho boku predstaví britská herečka Hayley Atwell, ktorú diváci môžu poznať napríklad aj z filmov Kapitán Amerika.

Herec Tom Cruise  počas nakrúcania jednej zo...
Herec Tom Cruise s kolegyňou Hayley Atwellovou...
+3Herec Tom Cruise (vľavo, na vagóne vlaku) počas...

Reportéri, ktorí za filmármi do dedinky zamierili, zachytili oboch protagonistov v prestávkach na pľaci, ale aj pri natáčaní akčných scén. Cruise podľa viacerých zdrojov na filmovaní tiež pilotoval helikoptéru, čo by sa rovnako malo objaviť v pripravovanom fil­me.

Štúdio Paramount pred pár týždňami oznámilo, že posúva termíny premiér, ktoré súvisia s novými projektmi Toma Cruisa. Už nejaký čas sa čaká na nový Top Gun, ktorý sa vraj dočká premiéry v novembri tohto roka. Siedmy film zo série Mission: Impossible dostal predbežný termín svetovej premiéry na máj budúceho roka a nasledovať by ho mala aj filmová „osmička“. Scény do nej vznikajú vraj paralelne s aktuálnym natáčaním, pričom časť z nich potom tvorcovia dotočia.

Cruise aj napriek blížiacej sa šesťdesiatke nepoľavuje v akčných scénach a väčšinu z nich nakrúca sám a bez využitia kaskadérov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #anglicko #nakrúcanie #Tom Cruise #Mission: Impossible

+ Nenamáhajte svoju pokožku, doprajte jej starostlivosť akú si zaslúži.
Nové príležitosti na zlepšenie financií sú...

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...