Nežná Lada zo Slovanov pred kamerami: Vďaka Maštalírovi som...

Herečka Jana Kvantíková (27) je jednou z hlavých ženských hviezd seriálu Slovania, stvárňuje rolu Lady, ženy Radúza (Tomáš Maštalír).

28.04.2021 00:00
slovania, tomáš maštalír, jana kvantíková, Foto:
Tomáš Maštalír a Jana Kvantíková v seriáli Slovania.
debata (1)

Pred kamery projektu sa postavila ako 24-ročná, čo bola pre ňu ohromná výzva. K úlohe sa dostala vďaka kastingu.

Ako ona sama povedala, ani nedúfala, že by v ňom mohla uspieť. „Pozvali ma na kasting, ale bolo to veľmi narýchlo. Ja som už mala naplánovanú cestu do Londýna s tým, že tam pár mesiacov zostanem žiť. Háčik bol v tom, že ak by som v prvom kole kastingu uspela, nebola by som schopná z Londýna prísť na ďalšie kolá, keďže kasting sa skladal z niekoľkých kôl,“ opísala nežná ryšavka. Odpoveď po prvom kole, či uspela alebo nie, neprichádzala a neprichádzala a mladá herečka tak rolu v Slovanoch vypustila z hlavy. Napokon však odpoveď prišla – úloha je jej!

Herečka Jana Kvantíková v seriáli Slovania. Foto: JOJ
Herečka Jana Kvantíková Herečka Jana Kvantíková v seriáli Slovania.

Ako vníma svoju postavu Lady? „Lada je krehká žena navonok ale veľmi silná vo vnútri,“ zhodnotila herečka. Keďže jej partnerom pred kamerami je Tomáš Maštalír, opísala aj nakrúcanie scén práve s ním. Ako to bolo s tými intímnejšími, ktorých je v seriáli naozaj dosť?

Juraj Loj Čítajte viac Po poslednej klapke museli Loja obložiť igelitom! Aj takto nakrúcal Slovanov

„Ich nakrúcania bolo pre mňa jednoduché, pretože Tomáš Maštalír je neskutočný profesionál. Nevnímala som žiadne problémy, on bol vždy na všetko pripravený, má za sebou veľa projektov, čo je vidieť a aj vďaka nemu som nemala z ničoho strach.“

Herečka Jana Kvantíková v seriáli Slovania.
Herečka Jana Kvantíková v seriáli Slovania.
+3Herečka Jana Kvantíková v seriáli Slovania.

Pred Slovanmi sme mohli Kvantíkovú vidieť skôr v epizódnych rolách, objavila sa v seriáloch ako Četníci z Luhačovic či Inšpektor Max. „Hrala som aj v seriáli Kolonáda (RTVS, 2013), ale to už bolo dávno, ešte som študovala na konzervatóriu,“ opísala.

Seriál sa z veľkej časti nakrúcal na Ukrajine, v okolí mesta Žitomir, čo prinieslo aj istý problém v komunikácii. Ruština bola pre mladšie herecké ročníky, akým je aj Jana Kvantíková, problémom. „Ľudia v štábe hovorili z časti po anglicky, takže sme sa s nimi dohovorili. Keď sme však vyrazili na kávu alebo večer na pivo, to už bolo horšie. V celom Žitomire anglicky nikto nevedel, takže sme sa s miestnymi bavili rukami-nohami,“ opisuje Kvantíková. Počas pobytu na Ukrajine sa snažila naučiť aj azbuku. "Niečo som pochytila, jednoduché vety v azbuke som po čase dokázala prečítať,“ dodala.

Kvantíkovú uvidíme aj v ďalšom pokračovaní série o Márii Terézii, ktorá sa začala nakrúcať pred pár dňami.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Lada #Jana Kvantíková

+ Odpočinok je tak isto dôležitý ako tréning.
Ak skutočne chcete a ak sa snažíte, všetko stihnete bez problémov....

+ Naštudujte si svoje možnosti a začnite sa podľa nich správať.
Mali by ste si uvedomiť, čo ste dokázali a nebyť...