Ďurovčík toľkému šťastiu neveril: Odkážte Jožovi Pročkovi...

Pred pár dňami oslávil tanečník, choreograf a režisér Ján Ďurovčík okrúhlu 50-ku.

29.04.2021 00:00
Ján Ďurovčík Foto:
Tanečník, choreograf a režisér Ján Ďurovčík.
debata (2)

Počas svojej kariéry sa podpísal sa pod mnohé produkcie, ktoré dosiahli veľký ohlas či už v Slovenskom národnom divadle (SND) v Bratislave, v Štátnej opere v Prahe alebo v Národnom divadle v Tokiu. Aj na obdobie v Japonsku si Ďurovčík zaspomínal v šou RTVS, Zlaté časy.

Ján Ďurovčík Čítajte viac Drina, úspech a dojatie! Ján Ďurovčík oslavuje 50-ku

Zrejme najvýraznejším medzníkom doterajšej umeleckej kariéry Jána Ďurovčíka bola premiéra Vtáka ohniváka v Národnom divadle v Tokiu (Tokyo National Theatre), baletný súbor ktorého naštudoval tento titul pod jeho vedením. V januári 2004 ho uviedol ako svoju premiéru a následne zaradil predstavenie do svojho repertoáru.

Video
Zdroj: RTVS

Na prvý telefonát z Tokia Ďurovčík nikdy nezabudne. Prečo? Príhodu spred rokov s úsmevom opísal v štúdiu ako hosť Eleny Vacvalovej a Milana Lasicu. „Práve som skúšal v divadle v Nitre a zazvonil telefón. V ňom sa ozvalo takou lámanou slovenčinou: ‚Dobrý deň, tu je Mariana Harada, volám z poverenia Tokyo Metropolitan City Ballet, my by sme od vás chceli Vtáka ohniváka do Tokia‘,“ spomínal. A zároveň povedal, čo do telefónu zamrmlal: „Odkážte Jožovi Pročkovi, že mňa v Skrytej kamere nenachytá.“ A zložil telefón. O päť minút sa zvonenie zopakovalo, na čo Ďurovčík opäť zložil. „Keby ona nebola taká vytrvalá, tak neviem… Ja som stále neveril, že to nie je skrytá kamera. Až v momente, keď som sedel v lietadle do Tokia a letenku zaplatili oni som uveril, že to nie je vtip… Toľko peňazí by produkcia Skrytej kamery zrejme nevyhodila.“

Celú šou Zlaté časy, s hosťami Jánom Ďurovčíkom a Jánom Štrasserom, si pozrite vo štvrtok 29.4. o 20.30 na Jednotke.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Štrasser #Ján Ďurovčík #Zlaté časy

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...