Sex, mníšky a upálenie zaživa! Novinka tvorcu Základného inštinktu šokuje pred premiérou:

V stredu potvrdili zástupcovia filmového festivalu v Cannes, že jednou z noviniek, ktorej sa diváci dočkajú, bude aj snímka Benedetta. Historická dráma odvíjajúca sa od skutočnej udalosti vznikla pod taktovkou Paula Verhoevena.

10.05.2021 00:00
efira Foto:
Herečka Virginie Efira.
debata (2)

Holandský režisér sa pýši na svojom konte titulmi ako Základný inštinkt, Total Recall či Black Book a Elle, ale aj prepadákom Showgirls. Všetky jeho snímky však majú čosi spoločné – dokázali vyvolať záujem, vášne publika, dokonca v niektorých prípadoch rozdeliť divákov na dva tábory. To sa možno podarí aj snímke Benedetta, ktorá má podľa viacerých médií šance šokovať.

Príbeh sa odohráva v 15. storočí, keď pôvabná Benedetta vstupuje do kláštora v toskánskej Pescii ako novicka. V regióne je známa od detstva ako tá, ktorú „navštívil Boh“ a je schopná robiť zázraky. Dopad Benedetty na život v mníšskej komunite je však okamžitý a závažný. Nielen pre jej údajné Bohom vyvolené postavenie, ale najmä vášnivý pomer, ktorý vznikne medzi Benedettou a ďalšou mladou ženou.

Snímka vychádza z knihy Judith C. Brownovej, ktorá v nej opísala skutočné udalosti. Osud Benedetty v knihe zavŕši upálenie.

Ešte pred premiérou nadobudla snímka príchuť škandálu, keď sa dlhoročný Verhoevenov spolupracovník a scenárista Gerard Soeteman dištancoval od projektu. Jeho zdôvodnenie sa týkalo údajne faktu, že režisér sa príliš koncentroval na sexualitu a nahotu. Portál IndieWire v tomto kontexte poznamenal, že ak „bola Benedetta príliš na jedného z Verhoevenových najdlhších spolupracovníkov, potom musí byť skutočne šokujúca“.

V hlavnej úlohe filmu sa predstaví príťažlivá francúzska herečka Virginie Efira, jej milenku v kláštore Daphné Patakia. Okrem toho sa v snímke, ktorá bude súťažiť o Zlatú palmu objaví aj herečka Charlotte Rampling či jej francúzsky herec Lambert Wilson.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #novinka #film #Cannes #kontroverzia #mníška #Paul Verhoeven

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...