Z Cristovaa je Benny Cristo! Letí na Eurovíziu a pripravuje pre svet totálny úlet

Hudobník Benny Cristo odíde 8. mája s tímom, s ktorým pripravoval súťažnú šou, na medzinárodnú piesňovú súťaž Eurovízia do holandského Rotterdamu.

07.05.2021 13:56
503748123 Foto:
Spevák Benny Cristo na archívnom zábere.
debata (1)

Cristo, ktorý je slovenskému aj českému publiku známy skôr ako Ben Cristovao, zatiaľ nevie, ako súťaž funguje a ako na neho budú reagovať diváci. „Rozhodne mám ambície byť najlepší, aký som kedy bol, ale tipovať ako dopadnem, mi pripadá absurdné,“ povedal v rozhovore.

Divákom Eurovízie sa Cristo prvýkrát predstaví 20. mája v rámci druhého semifinálového kola. Finálový večer sa uskutoční o dva dni neskôr, v sobotu 22. mája. Všetko bude vysielať Česká televízia.

V Rotterdame bude spevák Česko reprezentovať s piesňou omaga. Súčasne so skladbou, ktorej názov je obmenou skratky OMG (Oh My God), tvorcovia pred časom predstavili aj videoklip. V ňom sa spevák premieňa na hrdinu kultových filmov, ako sú Pulp Fiction alebo Hriešny tanec.

K podrobnostiam chystaného vystúpenia na Eurovízii sa Cristo nechce pred začiatkom súťaže vyjadrovať. „Zatiaľ môžem prezradiť, že máme najlepších tanečníkov, a ten kostým, ktorý budem mať na sebe, je totálny úlet,“ uviedol.

Hudobníka česko-angolského pôvodu v jeho aktivitách nezastavila ani pandémia koronavírusy. Okrem iného so slovenskou skupinou IMT Smile natočil pieseň Miesto a vedľa množstva rôznych spoluprác sa pustil aj do živých nahrávok pod titulom JENTAK sessions. Posledný diel série priniesol spoluprácu s Davidom Kollerom. „Nechcel som vypadnúť z kolobehu, aj počas obmedzenia som sa snažil vytvoriť si čo najpestrejší program,“ podotkol.

Na medzinárodnej pesničkovej súťaži Eurovízia sa môžu zúčastniť interpreti z krajín, ktoré sú členmi Európskej vysielacej únie či Rady Európy. Ročník 2020 bol vinou pandémie koronavírusu zrušený. Finále súťaže pred dvoma rokmi v televízii videlo 182 miliónov ľudí.

Podľa pravidiel musí každý účastník svoju krajinu reprezentovať s novou piesňou. Holandsko hostí 65. ročník Eurovízie, lebo v poslednom konanom ročníku v roku 2019 vyhral holandský spevák Duncan Laurence s piesňou Arcade. Česká indie-popová kapela Lake Malawi skončila so skladbou Friend of a Friend na jedenástom mieste.

Do veľkého finále sa v minulých ročníkoch prebojovali aj Gabriela Gunčíková a Mikolas Josef. Ten s piesňou s piesňou Lie to Me obsadil v roku 2018 6. miesto, čo je zatiaľ najlepšie umiestnenie reprezentanta Česka. „Sledoval som vystúpenie našich zástupcov aj niektorých úspešných účastníkov súťaže, ale snažil som sa zachovať vlastnú hlavu, aby som bol čo najoriginálnejší,“ dodal Cristo.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #víťazstvo #súťaž #Eurovízia #odhad #ambícia #Benny Cristo

+ Nezaoberajte sa neustále rozprávaním o cvičení, začnite konať.
Buďte viac produktívny a robte niečo preto aby...

+ Každý na vás vidí, že niečo nie je v poriadku, je na čase urobiť zmenu.
Ak niečo neviete, spýtajte sa niekoho na...