Krásna je, ale v porovnaní s Romy Schneiderovou... Čo poviete na novú Sisi?

Nielen Netflix, ale už aj ďalšia streamovacia spoločnosť prináša vlastnú sériu o cisárovnej Alžbete zvanej Sisi.

16.05.2021 00:00
debata (2)

Spoločnosť Beta Film, streamovacia platforma TVNOW spolu s dvoma európskymi televíziami – francúzskou TF1 a rakúskou ORF, nakrúca nový film o slávnej cisárovnej Sisi.

Dominique Devenport ako nová Sisi. Foto: TVNOW
Dominique Devenport Dominique Devenport ako nová Sisi.

Natáčanie šesťhodinovej série sa začalo na Pobaltí, filmári sa následne presunú do Rakúska, Maďarska a Nemecka. Streamovacia služba spoločnosti RTL Group – TVNOW plánuje novú Sisi „darovať“ divákom koncom tohto roka. Hlavnú úlohy stvárňujú Dominique Devenport a Jannik Schümann. Ako sa švajčiarsko-americká herečka vyjadrila pre nemecký Bild: „Doposiaľ som ešte nehrala hlavnú rolu. Pre Sisi som sa naučila aj viedenský valčík, bola to zábava,“ opísala.

Cisárovnú Alžbetu, prezývanú Sisi, stvárnila rakúska herečka Romy Schneider v 50. rokoch. Išlo o najslávnejšiu trilógiu o cisárovnej od režiséra Ernsta Marischku, v ktorej hlavné úlohy stvárnili spomínaná Romy Schneider a herec Karlheinz Böhm. Práve podľa týchto filmov sa ujalo písanie Alžbetinej prezývky s dvoma S, čo však mnohí historici označujú za chybné.

Romy Schneider Čítajte viac Netflix chystá sfilmovanie príbehu Sisi: Pozrite sa, toto je nová cisárovná!

Koncom minulého roka ohlásila nakrúcanie série o cisárovnej Sisi aj spoločnosť Netflix. Hlavnú úlohu v tejto šesťdielnej sérii s pracovným názvom The Empress, teda Cisárovná, získala 22-ročná nemecká herečka Devrim Lingnau. Cisára Františka Jozefa I. stvárni 26-ročný herec Philip Froissant.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Sisi #Romy Schneider

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...