Divoká šou, veľa erotiky, jedna ako Lizzo, druhá zase Gaga: Eurovízia láka takto!

Po viac než dvojročnej prestávke vynútenej pandémiou koronavírusu si v utorok fanúšikovia mohli znovu užiť semifinále ďalšieho ročníka hudobnej súťaže Eurovízia.

19.05.2021 09:28
Netherlands Eurovision Song Contest Semi Final Foto: ,
Speváčka Albina z Chorvátska mala vystúpenie nabité erotikou.
debata

Zo 16 štátov, ktorých zástupcovia zaspievali pred asi 3500 ľuďmi v Rotterdamskej aréne, ich do ďalšieho kola postúpilo 10 – Nórsko, Izrael, Rusko, Azerbajdžan, Malta, Litva, Cyprus, Švédsko, Belgicko a Ukrajina. Ben Cristovao, ktorý súťaží za Českú republiku, zaspieva až počas druhého semifinálového večera vo štvrtok.

Prvé tohtoročné semifinále ponúklo pôsobivú šou, ktorú je možno porovnávať s vystúpeniami svetových hviezd. V niektorých prípadoch sa však podobnosť objavila až príliš nápadná. Väčšina speváčok, ktoré sa zúčastnili na prvom semifinále, stavila na odhaľujúce kostýmy a sexy tanečné čísla. Bol to prípad Cyperčanky Eleny Tsagrinou, ktorá pre pieseň El Diablo čelila v rodnej krajine kritike od cirkvi za propagovanie diabla.

Speváčka Destiny z Malty predviedla energickú...
Speváčka Destiny z Malty predviedla energickú...
+3Elena Tsagrinou z Cypru, ktorá je objektom...

Na pódiu rozhodne vyzerala diabolsky sexy, pričom číslo pripomenulo vystúpenia hviezd ako Rihanna, Beyoncé alebo Christina Aguilera. A skladba samotná zase nápadne pripomína v refréne hit Alejandro od speváčky Lady Gaga. To divákom zjavne neprekážalo, pretože blondínka postúpila do sobotňajšieho finále.

Porovnávaniu sa nevyhla ani Destiny z Malty, ktorá stavila na skladbu o ženskej nezávislosti a energickú šou. Plnoštíhla speváčka sa objavila v trblietavom kostýme a vysokých čižmách a podľa viacerých užívateľov internetu pripomínala americkú megastar Lizzo. V prípade azerbajdžanskej speváčky Efendi sa zase objavili porovnávania s Arianou Grandeovou. V tomto prípade však skôr vizuálne, jej skladba Mata Hari pôsobila v zozname odspievaných songov originálnejšie než produkcia jej kolegýň.

Ani sexy kostýmy však nezaberú vždy, o čom sa presvedčila chorvátska speváčka Albina – na pódiu oblečená v striebornom trblietavom body odhaľujúcom jej zvodné krivky. Do finále nepostúpila, rovnako ako sa to nepodarilo ani jednému zástupcovi z Balkánu v prvom semifinále. Do finále pre nedostatok hlasov nepôjde ani slovinská speváčka Ana Soklic či Vasil zo Severného Macedónska. Naopak, darilo sa Rusku aj Ukrajine.

Naopak, vo finále zaznie reprezentantka Izraela Eden Alen, ktorej rodičia sú etiópski Židia a ktorá sa zúčastňuje na súťaži aj napriek súčasnému boje medzi Izraelom a Pásmom Gazy. Jej pieseň s názvom Set Me Free (Osloboď ma) má slová v angličtine, hebrejčine a arabčine.

Vo štvrtok zaspieva zvyšných 17 semifinalistov, medzi nimi 33-ročný český spevák a tanečník Ben Cristovao, ktorý v súťaži vystupuje pod skráteným menom Benny Cristo. Medzi favoritmi sú podľa novinárov aj fanúšikov talianska rocková skupina Maneskin a francúzska speváčka Barbara Pravi. Finále bude v sobotu.

Súťaž Eurovízia sa koná každoročne už od roku 1956. Sledovanosť finálového večera sa odhaduje až na 200 miliónov divákov. Dodnes najslávnejším víťazom zostáva švédska skupina ABBA, ktorá v roku 1974 prerazila s hitom Waterloo. Pieseň bola v roku 2005 vybraná ako vôbec najlepšia v celej histórii súťaže.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lady Gaga #súťaž #Eurovízia #postup #kopírovanie #Lizzo #semfinále

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...