Triumfálny návrat Eurovízie! Pozerali ju milióny. Spojili sme ľudí, tešia sa organizátori

Sledovanosť veľkolepých zábavných ceremoniálov ako Zlaté glóbusy či Oscary má klesajúcu tendenciu. Nie však spevácka súťaž Eurovízia! Tohtoročný návrat po pandemickej prestávke dosiahol skvelé čísla.

01.06.2021 00:00
Netherlands Eurovision Song Foto: ,
Víťazom 65. ročníka pesničkovej súťaže Eurovízia sa stala talianska glamrocková skupina Maneskin.
debata (1)

Ako píše portál Eurovision.tv podľa oficiálnych údajov z 36 televíznych trhov, tohtoročné finále sledovalo 186 miliónov divákov po celom svete. To znamená nárast sledovanosti o štyri percentá v porovnaní s rokom 2019, kedy mohli diváci sledovať v televízii Eurovíziu naposledy pred štartom pandémie koronavírusu.

Na oficiálnom kanáli YouTube sledovalo finálovú šou 50,6 milióna divákov v 234 krajinách, čo je o 28% viac ako v roku 2019, a z toho tvorili ľudia vo veku 18 až 34 rokov 71% divákov. Celkovo zaznamenala Eurovízia úspech práve u mladšieho publika, čo vyvracia domnienky, že láka k obrazovkám skôr strednú generáciu.

Speváčka Celine Dion v roku 1988 s cenou Eurovízie po víťazstve v pesničkovej súťaži. Čítajte viac Slávna ABBA aj 800-miliónová Celine Dion! Eurovízia dokázala zrodiť superhviezdy

„Sme nadšení, že diváci privítali späť súťaž Eurovision Song Contest v takom obrovskom počte a sme veľmi hrdí na to, že sme spojili milióny ľudí v čase, keď je ich toľko stále od seba,“ uviedol v oficiálnom vyjadrení Martin Österdahl z Eurovízie.

Víťazom tohto ročníka sa stala talianska formácia Maneskin so skladbou Zitti e Buoni, horúcimi favoritmi však boli aj zástupcovia krajín ako Francúzsko, Švajčiarsko či Island. Podujatie sa konalo v holandskom prístavnom meste Rotterdam za prísnych protipandemických opatrení, ktoré obmedzili počet publika na 3500 osôb. Napriek tomu šou v televízii pôsobila pompézne a publikum sa zabávalo s takou energiou a intenzitou akoby žiadna pandémia neexistovala.

Víťazom 65. ročníka pesničkovej súťaže...
Víťazom 65. ročníka pesničkovej súťaže...
+2Víťazom 65. ročníka pesničkovej súťaže...
Natalia Gordienko z Moldavska.
Senhit zo San Marino oslavujú kvalifikáciu do...
+4Speváčka Anxhela Peristeri z Albánska počas...
Speváčka Destiny z Malty predviedla energickú...
Speváčka Destiny z Malty predviedla energickú...
+3Elena Tsagrinou z Cypru, ktorá je objektom...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #úspech #sledovanosť #Eurovízia #diváci

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...