Čo herec neurobí pre filmovú rolu! Anikó Vargová sa vynašla a dostala ju

Herečka Anikó Vargová si zahrala popri Emílii Vášáryovej výraznú rolu v dráme Eva Nová režiséra Marka Škopa.

10.06.2021 12:05
Anikó Vargová Foto:
Herečka Anikó Vargová.
debata

47-ročná herečka sa k úlohe dostala cez konkurz, i keď celkom štandardne neprebiehal. Opísala ho počas šou Zlaté časy, v ktorej bola hosťom spolu s hercom Attilom Mokosom.

Film Eva Nová sa k divákom dostal v roku 2015 a stretol sa s úspechom nielen u nich, ale aj u kritiky, získal množstvo ocenení doma i vo svete. Išlo o prvý celovečerný film Škopa, ktorý sa pred ním venoval dokumentárnej tvorbe.

„Marko je naozaj dôsledný v obsadzovaní rolí a musí byť o hercovi presvedčený. Navyše, išlo o jeho prvý celovečerný film a s obsadzovaním mojej úlohy po konkurze trocha váhal a povedal mi, že si to ešte rozmyslí,“ opísala Vargová pred kamerami šou. Po konkurze si ešte spolu zašli na kávu a vtedy… „Práve mi napadlo, že ja presne takúto postavu hrám v divadle. Prázdnu ženu, ktorá sa chce rozviesť, je o tom rozhodnutá a je jej jedno, čo príde.“ (video)

Video

Vargová preto neváhala a chopila sa šance, režisérovi povedala: „Marko, veď ja ti to zahrám hneď tu pri stole,“ opísala a pokračovala: „Hrala som pri káve aj muža, aj ženu, veď čo človek neurobí pre to, aby získal rolu… No a asi som ho presvedčila,“ opísala herečka s úsmevom, keďže v Eve Novej si napokon zahrala.

Šou Zlaté časy so stálou dvojicou v zložení Elena Vacvalová a Milan Lasica návštevou tento raz poctia Anikó Vargová s Attilom Mokosom, reláciu si pozrite vo štvrtok 20:30 na Jednotke.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Eva Nová #Anikó Vargová #Zlaté časy

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...